Atelier Online „Părinte proactiv”

Atelier Online din părinte nervos în Părinte Proactiv

Simți că ești mereu provocată de comportamentul copilului tău? Ai ajuns să țipi prea des la copil sau te enervezi în fiecare zi, dar nu vezi nicio schimbare în comportament? Îți dorești să devii o mamă care reacționează cu mai multă răbdare și să cultivi o relație pozitivă cu copilul tău?

Să fii părinte nu este deloc ușor și deseori ne simțim provocați de comportamentele copiilor și mereu intrăm în lupte emoționale cu ei și cu noi înșine. Dar copiii vor rămâne copii și vor continua să ne testeze limitele – și nu o fac intenționat, ci e doar un curs firesc al dezvoltării psiho-emoționale.

Rolul nostru, însă, este să rămânem adulți și să le oferim cel mai bun model de gestionare a emoțiilor.

Dar această abilitate, de multe ori, nu este naturală – intrăm în rolul de părinte cu multe răni emoționale și preluăm convingerile și tiparele părinților noștri (uneori distructive).

Este greu să recunoști că ești o mamă nervoasă. Furia parentală este un mic secret pe care nu prea îl divulgăm.

Atunci când țipi frecvent la copilul tău și îți manifești furia de fiecare dată când te provoacă, stima de sine îi este afectată și cu timpul devine mai sfidători și mai puțin cooperant. În plus, nu rezolvi problema legată de comportamentul copilului – poate doar pe moment – pentru că unica ce faci este să-ți descarci emoțiile negative.

Însă ei au nevoie de un părinte proactiv care să-i ghideze și să le ofere un model bun de gestionare a emoțiilor și de rezolvare a conflictelor într-o manieră calmă și respectuoasă, fără țipete, palme și reacții necontrolate.

Din părinte nervos în părinte PROACTIV – sau cum să reacționezi cu mai multă răbdare

Tu dispui de resurse necesare pentru a schimba modul cum reacționezi la provocările copilului și felul cum le percepi. Iar eu sunt aici să te ajut să descoperi mai multe tehnici de calmare și îți voi oferi soluții care vor preveni răbufnirile tale și te vor ajuta să cultivi o relație pozitivă cu copilul tău, indiferent dacă e mic sau adolescent. Odată ce vei învăța să răspunzi cu mai multă răbdare și empatie, vei observa cum se îmbunătățește și comportamentul copilului tău. Și asta o pot spune din propria experiență.

Ești pregătită să urci în acest tren?

Curs Online Părinte Proactiv Planeta Mami

Detalii Atelier Online „Din părinte nervos în părinte PROACTIV”

Acest atelierul (la care au participat deja peste 250 de mame dornice de schimbare) cuprinde 6 lecții video care îți sunt livrate direct pe e-mail sau pe Telegram de 3 ori pe săptămână. Știind cât de limitat este timpul mamelor, am decis să repartizez toată informația în lecții mai scurte, de 15-25 minute. Lecțiile vor fi completate cu exerciții de autoreflecție și diverse materiale adiționale care te vor ajuta să înveți să reacționezi cu mai multă răbdare la provocările copilăriei. Programul detaliat al lecțiilor îl poți vedea aici. Totodată, pe durata acestui program, vom putea comunica direct și vei primi toată susținerea mea în acest proces de transformare de care vor beneficia tu și familia ta.

Dacă ești pregătită să pornești acest proces de transformare, te rog să te întregistrezi completând acest Formular.

DETALII ATELIER ONLINE:

 • Costul participării – 15€
 • Start – atunci când ești pregătită să faci schimbarea
 • Durata cursului online – 14 zile

VREAU SĂ PARTICIP

Acest Curs Online a fost elaborat de Natalia Madan, blogger pentru părinți planetamami.com, NLP Practitioner, dar întâi de toate mamă a doi copii și, cel mai important, o mamă care nu a fost dintotdeauna calmă și răbdătoare (de natură reactivă), dar care a trecut printr-un proces lung de transformare prin care a reușit să învețe să interacționeze pozitiv cu copiii săi.

Anii copilăriei trec foarte repede, deci nu le irosi țipând și fiind mereu în stare de nervozitate și furie. Copiii au nevoie de o mamă liniștită și fericită pentru a crește armonios. Odată ce vei învăța să-ți controlezi reacțiile, vei deveni mai fericită, iar copilul fi deschis spre cooperare.

În cadrul Atelierului Online vei afla despre:

 • Emoțiile mamei și ale copilului.
 • Importanța grijei de sine pentru a deveni un părinte care reacționează cumpătat;
 • Cum se manifestă Furia și care sunt factorii care o declanșează;
 • Tehnici de calmare pe care să le exersezi atunci când ești pe cale să răbufnești;
 • Cum tiparele din copilărie și convingerile preluate de la părinți ne dictează modul prin care interacționăm cu proprii copii;
 • Cum să-l faci pe copil să te audă fără să recurgi la țipete și amenințări;
 • Vei căpăta mai multă încredere în abilitatea ta de a fi calmă atunci când ziua este un haos;
 • Vei descoperi căile prin care vei putea deveni un părinte proactiv și să clădești o relație armonioasă cu copilul tău;
 • Vei descoperi că nu ești unica care se confruntă cu această problemă și vei primi toată susținerea în acest proces de transformare în cadrul unui chat privat.
 • BONUS 2: Acces la webinarul „Strategii Pozitive de Parentare” cu durata de 45′.

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Lasă-mă să te ghidez în acest proces de transformare

Sunt Natalia Madan – mamă a doi copii (de 13 și 8 ani) și fondatoarea blogului pentru părinți #PlanetaMami. Din 2015 promovez strategii pozitive de creștere a copiilor și sunt convinsă că înainte de a ne educa copiii, în primul rând trebuie să ne educăm pe noi înșine.

Am fost exact ca și tine: eram foarte reactivă, intram frecvent în crize de furie, am țipat mult și simțeam că eșuez în rolul de părinte. Am conștientizat că problema era în modul cum răspund la diverse situații și comportamente și am urcat în TRENUL TRANSFORMĂRILOR. Am studiat cu pasiune despre cum se comportă creierul în situații de stres, despre psihologia copiilor, neuro-psihologia, despre tehnicile de management al furiei, am urmat un curs de NLP, am exersat și am testat diverse tehnici și am lucrat cu mintea și convingerile mele pentru a ajunge să reacționez cu mai multă răbdare în procesul de creștere a copiilor.

A fost un proces lung și deloc ușor, însă, prin propriul exemplu, am demonstrat că e posibil să faci schimbarea – din părinte nervos în PĂRINTE PROACTIV.

Pentru întrebări, poți lua legătura cu mine prin email: nataliamadan@gmail.com sau pe rețele de socializare: Instagram sau Messenger sau Telegram.

Ce spun participantele la edițiile anterioare?

“În această săptămână am reușit să nu țip timp de 3 zile! Nu știu cum mi-a reușit, chiar dacă îs provocată fercvent de ambii copii! Aplic foarte mult tehnica respirației: pur și simplu fac o pauză, respir și ma gândesc cum să fac într-un mod mai conștient și mai rațional sa fie bine pentru toți. Apropo, îndată cum îmi vine să țip, îmi apare în minte Natalia – exact ca o baghetă magică! Îți mulțumesc din suflet!”

“În tot ceea ce spui, mă regăsesc și chiar îmi aduce lacrimile tema asta cu părinții noștri și modul cum ne influențează comportamentele noastre de părinte. Cât mă bucur că am acceptat provocarea ta!”

“Eu iți mulțumesc pentru efortul pe care îl depui, să ne asculți pe toate și să vii cu o îndrumare, încurajare, un gând pozitiv. Să știi că ajută foarte mult!”

“Foarte util și interesant! Chiar e minunat să simți că nu ești singură cu această problemă. Am tare multe reacții impulsive și nu mă lămuresc nicidecum cu rădăcinile lor. Dar sunt pregătită să sap, căci cred că am ajuns la niște limite și nu-mi place comportamentul meu în relație cu ai mei. Sunt gata de schimbări! Îți mulțumesc pentru toate informațiile adunate pentru noi și motivația zilnică!”

VREAU SĂ PARTICIP

„Îți mulțumesc încă o dată pentru toate sfaturile pe care le oferi. Am reușit să ascult toate lecțiile și încerc la maxim posibil să nu răbufnesc. Mai am mult de lucru, dar la moment sunt foarte mulțumită de succesele obținute până acum – sunt mai calmă și privesc deja cu alți ochi crizele copiilor. Dacă în trecut, atunci când băieții făceau crize, eu răbufneam și tremuram de nervi, apoi acum îmi păstrez calmul și încerc să văd care e cauza. Mai am de lucrat și cu soțul – trebuie și lui să-i explic ca la un copil mic, să îi descifrez fiecare comportament al băieților, dar nu mă dau bătută! Îți mulțumesc, pentru că sunt acum o mamă mai calmă, deci mai fericită și mai împlinită.”

Sunt foarte recunoscătoare pentru acest workshop! Acum sunt la un nivel foarte bun – mai calmă și conștientă în relație cu mine însumi, cu copiii mei și restul persoanelor. Sunt foarte fericită de conștientazarea mea la nivel emoțional și cel mai important de relația mea cu copii. ÎI respect, îi ascult, le vorbesc cu blândețe, îi îmbrățișez când au crize, le arăt afecțiune mai des și ne bucurăm de prezent! Îți mulțumesc pentru toată munca ta și informația pe care ai împărtășit-o.

4 thoughts on “Atelier Online „Părinte proactiv””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *