Despre mine

Sunt Natalia Madan și locuiesc la Chișinău împreună cu cel mai bun prieten-soț și cu cei doi copii unici pentru noi, care ne ajută să ne autodescoperim și autodepășim.

Daniel și Adelina au venit în viața mea cu o misiune importantă: să mă învețe să fiu o persoană mai calmă (deși procesul a durat o perioadă lungă), să-mi recunosc unele frici și să lupt cu ele mai eficient, să-mi accept unele slăbiciuni și să învăț să trăiesc cu ele, altele să le transform în puncte forte și să învăț să mă bucur de momentul prezent – și anume, de copilăria lor.

Collages1

Blogul Planeta Mami este despre jocurile și experimentele pe care le organizez copiilor mei, despre alimentație echilibrată și gustări sănătoase care să-i ademenească chiar și pe cei mai mofturoși la mâncare, despre experiența unui părinte care alege calea blândă de a-și crească copiii, despre conectare părinte-copil și despre lecții pe care le învățăm.

Îmi place să le ofer un mediu care să le satisfacă curiozitatea şi să ofere stimuli de a învăţa şi a crea. Sunt bucuroasă să pot împărtăşi colecţia de idei părinţilor care îşi doresc o organizare mai coerentă a timpul de joacă. Cred că anume joaca este cea mai eficientă modalitate prin care copiii au libertatea să experimenteze, să înveţe şi să-şi exprime emoțiile. Și sunt convinsă că joaca este cea mai eficientă cale spre o conexiune mai puternică între copil și părinte.

Iată ce urmează să găsești pe blog:

CAMERA DE JOACĂ – în această secțiune voi posta toate activitățile pe care le organizez copiilor mei. Aici vei găsi diverse jocuri care să-i țină ocupați pe cei mici și mari, jocuri active în aer liber, activităţi pentru dezvoltarea motricității fine, activităţi senzoriale, experimente știintifice captivante pentru toate vârstele, jocuri distractive pe care le poţi folosi la petreceri, pentru un grup de copii sau în familie.

BUCĂTĂRIA COPIILORaici vei găsi idei de rețete sănătoase pentru bebeluși (pentru că optez pentru mâncarea pregătită acasă) și idei sănătoase pentru copii, dar și toată familia, cât și rețete de deserturi sănătoase fără zahăr.

PENTRU MAMIaici îmi voi impărtăși experiența de mămică ce ține de alăptare, sănătatea copilului şi parentaj, principiile și ideile după care mă ghidez, cât și informații despre evenimente pentru părinți.

SĂNĂTATE – aici vei afla cum depășesc diverse probleme legate de sănătatea copiilor și voi încerca să aduc mai multe informații despre remedii naturale, pentru că sunt convinsă că organismul copiilor nu are nevoie de atâtea tratamente medicamentoase. Întotdeauna consult surse medicale de încredere din SUA sau Marea Britanie și încerc să ajut mamele să depășească aceste momente cu calm.

TRAVEL – pentru că suntem o familie care iubește să călătorească activ și să descopere lumea alături de copiii săi, voi veni cu impresii din călătorii și diverse recomandări pentru a avea o călătorie frumoasă alături de cei mici.

Un pic despre mine

Natalia Madan

Ador să fotografiez copiii! Plângând, râzând, alergând, dormind cu gura deschisă, furioși sau concentrați – în poze ei sunt perfecți! Nu obișnuiesc să folosesc fraze precum „privește în obiectiv!” sau „uite-te la mami”.

Îmi place să experimentez în bucătărie, să testez diverse rețete noi, dar și să implic copiii în bucătărie.

De mai bine de doi ani am decis să urmez o alimentația bazată doar pe produse vegetale (vegană) din considerente medicale, deși familia mea continuă să se alimenteze tradițional, doar cu mici ajustări. Am renunțat și la zahăr, iar iubitoarea de dulciuri din mine nu încetează să testeze diverse rețete de deserturi vegane fără zahăr, care pe lângă toate sunt și nutritive. Duc o luptă grea cu zahărul care apare în viața copiilor mei și încerc să încurajez părinții să reducă, pe cât posibil, zahărul din alimentația copiilor. Cu această ocazie, voi încerca să vin cu mai multe idei de deserturi sănătoase pentru copii.

Pe lângă alte pasiuni se mai află literatura de dezvoltare personală, călătoriile cu maşina, plimbările prin pădure, planificările şi listele „To-Do” {deși sunt un tip de persoană care mereu organizează, dar niciodată nu e organizată}. Ador ploile de vară, munții, plimbările pe bicicletă si Cappuchino. Sunt plângăcioasă, pe alocuri timidă, visătoare și pe alocuri pedantă. Dar foarte prietenoasă!

Află alte curiozități despre mine în 35 de lucruri pe care nu le știați despre mine.

Sunt o mare susținătoare a alăptarii, a babywearing-ului, a alimentației cât mai sănătoase pentru copii și a parentingului prin blândețe.

Natalia Madan

De natură, sunt o persoană care nu prea se bazează pe intuiţie atunci când vine vorba de îngrijirea și sănătatea copilului. Eu am nevoie de argumente clare atunci când am o incertitudine sau o problemă ca să iau o decizie sigură. Trebuie să mă documentez și să analizez diverse surse de informaţie şi opinii. Întotdeauna consult principiile pediatriei Americane și Britanice, pentru că anume aici se desfășoară cercetări ample și regulate. Astfel, sugestiile prezentate în acest blog, vor fi bazate strict pe aceste surse, dar şi pe propria experienţă.

Îţi mulţumesc că ai vizitat acest blog și sper să rămâi aici cât mai mult, pentru că voi face tot posibilul ca acest loc să devină o sursă de inspirație, încurajare spre schimbări și motivație!

Încerc să vin săptămânal cu un articol nou pe blog, așa că nu ezita să te abonezi pentru newsletter pentru a nu rata ideile noi.

Ia legătura cu mine

Poți lua legătura cu mine lăsând comentarii pe blog – întotdeauna încerc să răspund prompt la toate comentariile. Totodată, mă poți găsi pe Facebook sau pe Instagram sau îmi poți trimite un email la adresa nataliamadan@gmail.com.

11 thoughts on “Despre mine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *