Măsuța în calitate de tablă de scris cu creta

CAMERA DE JOACĂ

Fiica mea (18 luni) a început să aibă interes în a desena cu creta pe asfalt. Îi place să folosească toate culorile și să mă implice și pe mine, arătându-mi să mă așez pe bordură lângă ea. Este o activitate foarte interesantă pentru copii care stimulează dezvoltarea motricității fine și care poate fi sursa multor jocuri educative.

Tabla de scris pe masa

Folia care imită tabla școlară o folosim de mult timp în casa noastră. Am lipit o bucată pe peretele din bucătărie în calitate de reminder și „to-do list” pentru a-mi organiza mai eficient ziua și una pe peretele din camera copiilor, unde am scris un mic regim înainte de culcare al fiului. Inițial credeam că fiul va fi inspirat să deseneze pe tablă, însă interesul a fost de scurtă durată. Probabil nu e atât de comod.

Pe fiica nu o lăsam să se aventureze cu creta pe tabla de perete de frica că la un moment dat va ignora limitele tablei. Dar zilele astea mi-a trăsnit o idee – să lipesc folia pe măsuța ei deja roasă, astfel transformând-o într-o tablă de masă. În acest mod, am creat condiții minunate pentru copiii mei să-și satisfacă dorința de a crea fără mare murdărie. Este o idee practică care stimulează creativitatea și este foarte distractivă, în special pentru cei mici.

Tabla de scris

Este o soluție destul de accesibilă și foarte simplă – ai nevoie doar de o măsuță (pentru copii sau pentru cafea) și folie autocolantă care imită tabla de scris (o găsești în magazine de papetărie). Sau poți folosi chiar și vopsea cu efect de tablă. E o soluție perfectă pentru a nu arunca măsuțele care deja nu mai au nici un aspect estetic. Copiii mei pur și simplu adoră să deseneze și să scrie pe tablă. Și recunosc că îmi place și mie să desenez împreună cu ei.

Masa de tabla

Idei de a folosi tabla de scris sunt numeroase. Se poate juca cu mașinele desenând un drum într-un orășel, se poate juca de-a bucătăria desenând aragaz, se pot învăța literele, copiii mai mari pot să învețe a scrie conturând cu pensula umedă literele scrise cu creta și multe altele.

Sunt convinsă că măsuța aceasta va fi un obiect indispensabil în a oferi ocupație fiicei mele în perioada rece a anului, atunci când nu va mai fi actual să desenăm pe asfalt cu creta. Dar, sincer vorbind, e mult mai plăcut și mai ușor să desenezi pe masă decât pe asflat.

Masa-tabla de scris

Sper că ți-a plăcut ideea și o vei pune și tu în aplicare, pentru că copilul tău va fi extrem de încântat și va avea ocupație zilnică.

Și nu uita să te abonezi la pagina mea de Facebook pentru a fi la curent cu alte idei interesante.

Cu Drag, Natalia

2 thoughts on “Măsuța în calitate de tablă de scris cu creta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *