Experimente pentru copii: punga străpunsă care nu curge

CAMERA DE JOACĂ

Suntem foarte norocoși să avem bunei la țară! Departe de aerul poluat din oraș, cu serile răcoroase, animale domestice la îndemână și liniște. Afară mâncăm, ne băim, ne distrăm și experimentăm. Cât sunt încă în concediu de maternitate, profit de timpul liber ca să merg împreună cu ei la țară. Și aici începe marea provocare – lupta cu plictiseala fiului, care brusc a căpătat prea mult timp liber! Astfel, îmi pregătesc din timp lista cu activități și jocuri distractive și educative. Dar, experimentele sunt pe primul loc în lista lui de preferință, dar și a copiilor din vecinătate, care vin la el cu mare bucurie.

Experimentele stimulează dezvoltarea gândirii critice la copii, este o metodă interactivă de a învăța, hrănește la maxim curiozitatea lor naturală și ajută copilul să pună diverse întrebări și să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare. Și, firește, sunt extrem de distractive!

Citește și 70 de idei pentru a colora vara copilului tău

Atunci când am găsit acest experiment, eram sceptică că ne va reuși. Nu puteam nici eu înțelege cum e posibil așa ceva. Dar a fost multă distracție pe parcursul experimentului, cât și după. Copiii au fost încântați, iar curiozitatea lor a fost activată la maxim.

Experimente pentru copii: punga străpunsă care nu curge

IMG_3550

Materiale de care veți avea nevoie:

  • pungă de plastic transparentă, cea cu zip e perfectă.
  • multe creioane
  • ascuțitoare
  • apă

Citește și Experiment cu gheață – activitate de vară pentru copii

Este esențial ca creioanele să fie bine ascuțite. Lasă-l pe copil să le ascute, pentru că este un proces de maximă concentrare și totodată stimulează motricitatea fină. Apoi, umple punga cu apă (multă apă!) și începe să introduci încet câte un creion.

E uimitor, dar apa nu curge!

Copiii nu aveau răbdare să le vină rândul, la fel și eu. Această activitate a provocat multe întrebări, veselie și suspans.

Photo222

Explicația acestui proces stă însuși în structura pungii de plastic și anume în structura moleculară. Atunci când se introduce un obiect ascuțit, acesta separă lanțurile polimerice (substanța din care este formată punga). Aceste lanțuri lungi îmbrățișează strâns creionul și nu permit apei să se scurgă. Totuși, pungile sunt chiar rezistente și un obiect indispensabil în viața noastră.

IMG_3553

După ce toate creioanele au fost introduse, începeți să le scoateți. Și dacă sunteți afară, aici urmează after-party, pentru că nici un copil nu este indiferent față de joaca cu apa. „Havuzul” care se formează după ce toate creioanele au fost scoase vor provoca multă veselie și hohote.

Photo2

Vara e abia în toi, așa că nu ezita să organizezi această distracție și copilului tău! Apropo, îl poți face chiar și în baie.

Nu rata următoarele articole pe blog – primește notificări direct în poșta ta electronică adăugând adresa ta de email aici și apasă butonul abonare. Am să fiu bucuroasă să te văd în vizită pe pagina mea de Facebook și Instagram.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *