Turnuri din paste – activitate pentru copii de 1-2 ani

CAMERA DE JOACĂ

Ești în căutare de activități pentru copilul tău de 1 an sau 2 pentru a-l ține ocupat cât tu pregătești cina? Încearcă această activitate simplă prin care îți vei vedea copilul ocupat și concentrat pentru cel puțin 20 de minute.

Turnuri din paste

Cred că fiecare dintre noi avem acele momente când urgent trebuie să ne ocupăm copilul cu vreo activitate ca să stea liniștit măcar vreo 10-15 minute: când ai de pregătit cina, dar copilul te tot trage de mână să vii după el, când ai musafiri și nu poți savura comunicarea în timpul mesei pentru că anume atunci copilul te solicită intens, când ai de făcut un sunet important și e nevoie de liniște, sau când pur și simplu ai nevoie măcar de 10 minute de odihnă.

Nu întotdeauna televizorul ne poate salva (fiica mea, de exemplu, stă maxim 5 minute concentrată). Dar nici nu prea vreau să apelez de fiecare dată la TV, pentru că vreau să ocup timpul copilului meu cu ceva educativ și care stimulează dezvoltarea diferitor abilități. De aceea, apelez la unele activități last-minute, cu obiecte care la sigur le am prin casă.

Una din activitățile pe care ea a îndrăgit-o este TURNURI DIN PASTE, și chiar mă salvează de fiecare dată și deocamdată nu s-a săturat de aceasta.

Turnuri din paste – activitate pentru copii de 1-2 ani

Pentru această activitate vei avea nevoie de:

  • Paste tubulare (pentru copii mai mari, paste mai mici). Noi am ales paste Canneroni.
  • Tavă de spumă (de sub produse alimentare)
  • Țepușe pentru frigărui

IMG_4054

Acum, introdu câteva țepușe cu partea ascuțită în tavă și lasă-ți copilul să facă cât mai multe turnulețe, astfel, antrenând mușchiuleții de la mâini (exercițiu de motricitate fină). Pe de altă parte, este un adevărat exercițiu de concentrare. Pe bune, poți liniștit să-ți vezi de treabă sau de musafiri cât copilul tău face mega construcții.

Citește și {Nisip} pufos din făină

Evident, unii copii au nevoie de supraveghere chiar și la această activitate, mai ales acei care încă pun toate lucrurile în guriță sau care tind să scoată bețișoarele.

TURNULET DIN PAIURI

Și nu uita să sari de bucurie și să bați din palme atunci când îi reușește și arată-ți admirația la cât de înalt turnuleț a făcut pentru a-i încuraja încercările sale de a crea.

IMG_4019

Această activitate poate fi ajustată în funcție de ce ai prin casă, dar și de vârsta și abilitățile copilului. De exemplu, în loc de tavă, poți folosi o bucată mai mare de aluat sau plastilină moale, iar în loc de țepușe – paiuri sau spaghete mai groase, iar pastele se vor alege mai mari.

Citește și 12 activități pentru călătoriile cu copiii în mașină {2 – 4 ani}

Pentru copii mai mari, în loc de paste, poți folosi paiuri tăiate în bucăți mai scurte (de exemplu, de 2 cm), paste mai mici, mărgeluțe sau, de ce nu, bigudiuri de cauciuc (la fel, secționate). Ai putea chiar să provoci copilul mai mare să estimeze câte obiecte vor încăpea într-un turnuleț. O adevărată provocare!

TURNULET DIN PAIURI3

Apropo, este foarte important să introduci cât mai devreme exercițiile de motricitate fină și să le practicați zilnic, pentru că sunt esențiale în dezvoltarea fizică și cognitivă a copilului. Antrenând aceste abilități, pregătești copilul pentru activitățile și sarcinile cotidiene, pentru îndemânarea corectă a creionului și a pixului, cât și pentru auto-hrănire corectă.

Dar tu ce activitate-expres folosești pentru a-ți ține copilul ocupat măcar pentru 10-15 minute? 

***

Nu rata următoarele articole pe blog – primește notificări direct în poșta ta electronică adăugând adresa ta de email aici și apasă butonul abonare. Am să fiu bucuroasă să te văd în vizită pe pagina mea de Facebook și Instagram.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *