8 idei pentru o sesiune foto de familie {de toamnă}

PENTRU MAMI

Fall foto sessionCulorile aurii și arămii ale toamnei la apus de soare sunt un fundal excepțional și un decor fermecător, ideal pentru a organiza o sesiune foto de familie memorabilă. Alegeți o ținută potrivită, luați niște decoruri simple și fugiți în parc sau în pădure cu aparatul foto sau cu un fotograf profesionist (fie și un amator) pentru a crea niște poze de neuitat din viața voastră de familie.

Nu e de mirare, însă foarte puțini copii sunt entuziasmați de acest eveniment la fel ca și noi. Astfel, există riscul ca pozele să iasă cu zâmbete artificiale și fețe plictisitoare. O pregătire din timp și stabilirea așteptărilor reale vor garanta o bună desfășurare a sesiunii și o petrecere frumoasă a timpului în familie în fața camerei foto.

Toamna trecută am apelat pentru prima dată la un fotograf profesionist – tânărul și talentatul Victor Malimon – pentru a crea poze de familie de excepție. O spun cu toată sinceritatea că merită toți banii, timpul și efortul.

Fiica avea pe atunci 9 luni, iar fiul 5 ani și jumătate. Deși era deja început de noiembrie, am avut noroc de o zi de toamnă târzie caldă și am fugit într-un parc. Am ales 3 culori calde în vestimentație, iar pentru decor am pregătit: un coș cu toartă, un coș pătrat împletit, un dovleac mare, mere și gutui mai mari, un cărucior de jucat, câteva baloane cu heliu și o cuvertură. Deși era o zi posomorâtă, acesta nu era un impediment, pentru că un fotograf bun poate crea poze frumoase chiar și în lipsa soarelui. Dar, cu siguranță, pozele ies mult mai colorate într-o zi însorită.

În continuare, vreau să vă prezint câteva idei utile pentru o sesiune foto de familie reușită și remarcabilă:

#1 Vestimentația și culorile combinate

Alegeți din timp vestimentația pentru toți membrii ai familie sau completați garderoba special pentru ședință. Păstrați un singur stil. Sunt momente unice, așa că merită pregătiri minuțioase. Tendința de a îmbrăca toți membrii în aceeași culoare începe să dispară. Cel mai bine e să folosiți trei culori în vestimentație. Dar nu uitați și de accesorii precum: pălării, fulare, mănuși fără degete, ciorapi de tricotaj lungi și ciuboțele de ploaie.

W18A0365-001

Foto Credit: Victor Malimon

#2 Elemente de decor tomnatice

Pe lângă cele care le-am folosit noi (vezi mai sus), poți să mai folosești și o umbrelă, pe care o poți atârna de un copac sau copilul poate să se joace cu ea, un căcucior pentru păpuși, căni albe (de care „vă veți încălzi” mâinele și veți improviza precum că savurați un ceai fierbinte), porumb uscat, o ladă de lemn pe care să vă așezați și altele. Imaginația nu are limite!

W18A0565-001

#3 Alegeți o locație atrăgătoare

Cele mai potrivite locații pentru o sesiune foto de toamnă sunt parcurile, pădurea, lângă un lac sau râu mărginit de copaci îngălbiniți (se reflectă fantastic în apă!), în câmp sau chiar într-o livadă. Dar cel mai bine, ieșiți din oraș și mergeți de-a lungul Codrilor – peisajele te lasă fără răsuflare!

#4 Nu uitați de gustări preferate

Chiar dacă ați reușit să luați masa înainte să ieșiți din casă, neapărat ia câteva gustări, sandvișuri, ceai în termos și apă, pentru că neapărat va veni momentul foamei, iar un copil flamând favorizează declanșarea isteriilor și a capriciilor. Apropo, fotograful poate să vă fotografieze chiar în timp ce vă bucurați de un picnic de toamnă în familie. Cu siguranță nu le aveți în albumul vostru.

Foto Credit: Victor Malimon

Foto Credit: Victor Malimon

#5 Ora potrivită pentru sesiune și copii

Alegeți ora pentru sesiune să fie cu 1-1.5 ore înainte de apus pentru a prinde lumină perfectă, care se va reflecta spectaculos în frunzele aurii. Astfel, vor ieși poze calde, numai bune pentru o copertă de revistă. Dar, evident, ține cont și de orele de somn ale copiilor și evită perioada înainte de somn, pentru că s-ar putea să ai un copil extrem de capricios și deloc cooperant.

Foto Credit: Victor Malimon

Foto Credit: Victor Malimon

#6 Caută idei de poze în prealabil

Internetul este o sursă infinită de idei de fotografie. Așa că rezervă-ți o zi în care vei căuta idei interesante (neapărat pe Pinterest) care ai putea să le aplici pentru sesiunea foto a familiei voastre. În acest fel, veți evita momente de gen „dar acum ce să facem?”.

#7 Aduceți o persoană de ajutor

…care va sta cu copiii în timp ce voi amândoi veți putea face câteva poze romantice, fără să fiți sustrași de ei. Din motiv că nu ne-am gândit să luăm pe cineva, a fost cam dificil să ne concentrăm asupra „romantismului”. Deci e chiar util un ajutor.

#8 Transformați sesiunea în ceva distractiv 

Nu pozați spre cameră și nu zâmbiți la comandă. În schimb, alergați după copii, urcați-i pe umeri, gâdiliți-vă, râdeți, îmbrățișați-vă, săriți în frunze sau aruncați-vă cu frunze. Copiii vor emana atâta energie pozitivă în poze, încât toți vor avea zâmbete naturale. Cu siguranță veți scăpa de fețele lor plictisitoare. Astfel de poze sunt într-adevar frumoase și imortalizează momente reale din viața voastră de familie, momente de fericire și armonie. Prindeți momente unice, pentru că vor fi de neuitat pentru restul vieții.

Foto Credit: Victor Malimon

Foto Credit: Victor Malimon

Mai jos vedeți câteva poze din sesiunea noastră din toamna trecută, realizată de Victor Malimon. Poate vă prind bine careva idei.

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall family photoshooting

Fall

Fall photoshooting

Sper că v-au plăcut aceste idei și veți începe imediat pregătirile pentru o sesiune foto cât mai curând posibil, că acuș-acuș culorile magice vor dispărea. Have fun!

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *