Ajută un copil să rămână în brațele mamei

PENTRU MAMI

Atunci când aduci pe lume un copil, devii mama tuturor copiilor. Te doare când un copil suferă și te umpli de energie pozitivă atunci când auzi un copil râzând. Când căpătăm rolul de mamă, devenim mult mai sensibile la suferința altor copii.

Orice copil trebuie să crească alături de mamă, pentru că doar ea îi înțelege necesitățile, dorințele și suferințele.

Însă nu orice mamă are tot suportul să-și crească puiul alături. Pentru unele, viața este mai crudă, însă ele vor să se bucure de această binecuvântare.

Există mame tinere sau minore ale căror părinți le-au întors complet spatele fiind constrânse să recurgă la abandon, mame-orfane care abia au ieșit din internat și nu se pot integra în societate, mame-invalide care vor să-și păstreze copilul orice-ar fi, mame victime ale traficului de ființe umane, mame proveni­te din familii cu venituri mici și/sau mar­ginalizate sau chiar mame tinere care au fugit de acasă din cauza violenței și nu au suport și nici casă.

Acum 6 ani, Misiunea Socială Diaconia a inaugurat la Chișinău Centrul Maternal „În Brațele Mamei” cu scopul de a acorda asistență rezidențială, maternală, spirituală, psihologică și psiho-socială mamelor aflate în dificultate de a-și crește copilul și pentru a evita pe cât posibil abandonul.

În prezent, sunt 8 mame care beneficiază de asistența Centrului și pentru care speranța a devenit un cuvânt real.

Iată câteva povești ale mamelor aflate în dificultate, însă au sprijinul Centrului Maternal:

Mai jos, te invit să privești un reportaj despre o altă mămică, beneficiară a Centrului, care, în pofida dificultăților și a invalidității, a reușit să capete putere, curaj și încredere să-și țină copilul lângă ea.

Anul trecut vă povesteam despre Campania de Crăciun „În brațele mamei” menită să sprijine mamele aflate în dificultate și de a asigura dreptul copilului de a crește în familie. Este un proiect aproape de sufletul meu, l-am îndrăgit de câțiva ani și mă bucur mult să fiu și ambasadoarea acestei campanii.

În fiecare an, în special în ajunul sărbătorilor de iarnă, Diaconia organizează o serie de acțiuni cu scopul de a sensibiliza societatea cu privire la problema acestor mame și pentru a colecta fonduri pentru a le oferi cele necesare mamelor și copiilor din Centru.

ȘI TU POȚI SĂ AJUȚI ACESTE MAME

Prin intermediul acestei postări, vin cu un apel către bunătate – să sprijinim aceste mame, acum, în pragul sărbătorilor de iarnă sau oricând simțiți nevoia.

Poți contribui prin mai multe căi:

CONTRIBUȚII – cât de mică, din orice colț al lumii, utilizând Guvern 24 (linkul îl găsiți aici)

ATELIER CU DEPLASARE LA COMPANIA TA – voluntarii de la Diaconia vor organiza ateliere de confecționat jucării de brad, la sediul companiei unde activezi, donația de participare fiind de doar 150 lei (jucăria rămâne participantului). Ar fi o idee minunată de team-bulding.

Apropo, am putea chiar să ne adunăm la o șezătoare sau un alt offline pentru a confecționa ornamente pentru acest scop caritabil. Dacă mai multe mame vor manifesta interes, cu mare drag voi organiza în luna aceasta (îmi dați de știre).

DONAȚIE DE LUCRURI – La moment, Centrul are nevoie de: 2 cărucioare de vară și 2 de iarnă, 1 fierbător de apă, 1 scăunel de hrănit copii, 1 cuptor cu microunde, un frigider mic și scurte de iarnă (mărimea S, M). Evident, jucăriile și hăinuțele pentru copii, în special de iarnă, sunt oricând binevenite.

Ar fi frumos dacă ne-am mobiliza cât mai mulți din comunitatea PlanetaMami și am suplini centrul cu cele necesare. Dacă cumva ai aceste lucruri și nu le mai folosești, ar fi un dar minunat pentru Centru.

Totodată, vin cu o altă inițiativă – vă invit să participăm împreună la Telemaratonul de Crăciun „În braţele mamei” (organizat pe 17 decembrie) și să ocupăm o masă întreagă (6 persoane), unde vom petrece câteva ore confecționând, comunicând, descoperind oameni noi cu suflet cald și savurând din recitaluri de colinde și muzică ușoară. Proiectul va avea loc în direct la M1 și M2, între orele 15:00-19:00. Diaconia întotdeauna vine cu idei inedite de ornamente și ne învață pas cu pas cum să le creăm. Anul trecut, masa noastră a avut sarcina să confecționeze un brăduț cu ornamente și vă asigur că oricine îl poate confecționa. E nevoie doar de ghidare, dar și de o companie caldă.

Așadar, vă invit cu drag să facem parte din „echipa mea” și să petrecem timpul frumos și util într-o ambianță de sărbătoare. Voi putea lua alături de mine 5 mămici, așa că cei care sunteți interesați și disponibili să participe, vă rog să-mi scrieți un mesaj în privat.

DETALII DESPRE TELEMARATON:

Data: 17 decembrie 2017, transmis direct pe M1 și M2
Locația: Televiziunea Republicii Moldova
Biletele de participare în platou au valoarea de 300 lei, ceea ce reprezintă donaţia în susţinerea proiectului.
Mai multe detalii le găsiți pe pagina evenimentului.

Crăciunul nu este doar despre a primi daruri, ci și de a dărui!

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *