Fundația Bitonic și rolul său în formarea obiceiurilor alimentare sănătoase la copii

PENTRU MAMI SĂNĂTATE

Alimentația sănătoasă începe de acasă, din ce vede copilul pe masă zi de zi și urmând modelul părinților, însă obiceiurile sănătoase trebuie să fie susținute și consolidate și de societate. Dar pentru că în majoritatea cazurilor hrana ce li se oferă copiilor în școli uneori pune semne de întrebări și apoi copilul este expus multor ispite alimentare nu întocmai sănătoase (în special în publicitatea de profil la TV), este important să le oferim o educație alimentară mai accentuată. Copilul însă învață cel mai bine atunci când i se oferă informația pe o cale interactivă și sub formă de joc, iar acasă nu întotdeauna ne reușește acest lucru.

Cu acest scop, Fundația Bitonic, fondată acum 2 ani în vederea educării copiilor și a tinerilor pentru abordarea unei alimentații corecte și echilibrate, organizează într-un mod regulat un șir de evenimente și întruniri unde copiii au ocazia să capete obiceiuri alimentare sănătoase. După mine, această Fundație este de mare valoare, un proiect unic în țara noastră și eu cu mare drag recomand și promovez proiectele și acțiunile pe care le întreprind.

De fapt, țin minte și acum, când abia au pornit pe această cale, am aflat pur întâmplător despre taberele de vară organizate în acest scop. Apoi, a fost o mai mare surpriză să aflu că acest proiect este coordonat de o fostă colegă de facultate și astfel am pornit o legătură mai strânsă cu această fundație.

Nu în ultimul rând, anume ei au fost alături de mine la primului meu offline cu cititorii, oferindu-mi un spațiu confortabil și funcțional pentru desfășurarea evenimentului, punând la dispoziția mea și o bucătărie mobilată pentru a demonstra rețeta Biluțelor de Ciocolate cu care v-am cucerit cu siguranță. 🙂

CU CE SE OCUPĂ FUNDAȚIA BITONIC?

Bitonic, fiind o organizație non-guvernamentală, organizează un șir de activități, evenimente, facilități și consultații. Activitățile de bază sunt:

1. Ore educative în cadrul instituțiilor de învățământ

Orele sunt gratuite și se organizează la solicitarea dirigintei sau a părinților în cadrul cărora copiilor li se se povestește despre alimentația sănătoasă, sănătatea fetelor (ciclu menstrual) și sănătatea băieților (schimbări în perioada peburtății și necesitatea alimentației corecte).

2. Lecții interactive pentru copii la sediul BITONIC

În fiecare zi de sâmbătă (orele 10:00), se organizează lecții pentru copii de 5-8 ani prin intermediul cărora se abordează 35 de subiecte despre alimentația sănătoasă. În cadrul acestor lecții copii au parte de:

 • gimnastică distractivă
 • gătesc rețete sănătoase
 • descoperă farfuria magică
 • se organizează jocuri distractive
 • se prezintă informația pe subiecte de nutriție

Pentru luna Februarie sunt planificate următoarele lecții:

Pentru a urmări următoarele evenimente, vă invit să dați Like paginii de Facebook a Fundației.

3. Ciclul de lecții „Cum alegem sănătatea de pe raft”

În fiecare lună se organizează câte un seminar pentru părinți și chiar profesori, pe diferite subiecte, unde se discută adevărurile despre produsele pe care le găsim pe rafturi.

Până acum, s-a vorbit despre diverse produse cu invitarea producătorilor locali de încredere:

 • Pâine (producător local invitat a fost Dorin Mereuță)
 • Cereale uscate (Ronti)
 • Lactate și cașcaval (Fromage, din Satul Horodiște)
 • Pește (păstrăv de la Ocnița).

Urmează seminare pe tema:

 • Ouăle și mierea – 16 Februarie
 • Fructe uscate, nuci, semințe – 22 Martie
 • Uleiuri: de floarea soarelui, măsline, bostan, muștar, susan – 19 aprilie

În viitorul apropiat ei își propun să verifice diferite produse prin analize de laborator independent și vor oferi semnul fundației produselor verificate, bogate în nutrienți și sănătoase.

Apropo, Bitonic este în căutare de producători locali care oferă produse naturale, fără adăugarea substanțelor chimice.

4. BITONIC Woman Party – reîncărcarea bateriilor

Acest eveniment a fost lansat în luna octombrie 2017 și posibil să fie organizat o dată în lună cu scopul de a crea pentru femei o atmosferă relaxantă combinată cu informații utile în materie de nutriție. Femeile vor avea ocazia să participe la diferite ateliere, dupa care vor asculta informații utile despre nutriție sau produse cosmetice naturale. Totodată, doamnele au posibilitatea să participe la șezatoare în cadrul căreia va avea loc degustarea ceaiurilor naturale.

Este o ocazie bună pentru socializare și comunicare într-o ambianță călduroasă.

5. Organizarea evenimentelor în stil sănătos (zile de naștere, team-building)

Fundația Bitonic oferă posibilitatea de a arenda sala pentru kids-party, oferă gustări sănătoase din partea Fundației și chiar pune la dispoziție un trainer la petrecere pentru a organiza diferite experimente legate de alimentație și să implice copiii în procesul de pregătire a gustărilor sănătoase.

Un lucru demn de apreciat este și faptul că Fundația intenționează să organizeze activități în sprijinul copiilor obezi și celor bolnavi de diabet. Dacă le va reuși să găsească sponsori până atunci, serviciile date vor fi oferite gratuit.

Și desigur, nici vara aceasta nu vor lipsi taberele de vară cu un meniu special și echilibrat, elaborat de medici nutriționiști.

Așadar, vă invit să vă abonați la pagina de Facebook a Fundației pentru a urmări toate seminarele și activitățile organizate în domeniul nutriției pentru copii, astfel susținându-le misiunea lor plauzibilă.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *