O lecție de motivație – mămicile pot lucra de acasă!

PENTRU MAMI

Încă de prin mijlocul verii, mi-a venit ideea să vin pe blog cu istorii inspiraționale și motivaționale ale unor mămici, care mă inspiră, în primul rând, pe mine. Prima istorie a fost a mamei Leanka-maratonista, o mamă foarte activă, pentru care copilul nu a fost o scuză să se trezească zilnic la 6:00 dimineața pentru a alerga și să ajungă la numeroasele maratoane din străinătate.

Astăzi, vin cu o altă istorie a unei mame pentru care copilul nu a fost un obstacol în calea hobby-urilor sale, ba chiar a lansat mai multe proiecte în domeniul predării Limbii Engleze, având-o alături tot timpul pe fiica ei de numai 2 ani. În plus, este o ocazie bună de a demonstra că poți învăța o limbă străină alături de copilul tău – important e să ai motivație și putere de voință.    

Sunt Olga – mamă de Glorie. Gloria (2 ani) este cea care mă glorifică, inspiră și ajută în fiecare zi. Este o fetiță activă, încăpăținată și cu foarte multă voință – frazele ei preferate sunt: „Nu vreau!”, „Vreau!” și „Nu!”. Este exact copilul pe care mi l-am dorit!

Sunt o mamică obișnuită, casnică (la prima vedere), adică nu ies din casă pentru a adăuga ceva bănuți în bugetul familiei. Înainte de sarcină, când aveam un job full-time, îmi doream mereu să ajung la concediu de maternitate pentru a reuși sa dedic timp hobby-urilor și pentru a-mi crea propriul regim. În urmă cu 2 ani, visul meu a devenit palpabil.

Activitati pentru mamici

Având studii pedagogice și o dragoste enormă pentru Limba Engleză și oameni, am decis să dedic un timp special acestei plăceri. Astfel, la moment, aflându-mă în concediu de îngrijire a copilului, predau ore de Engleză la domiciliul meu, denumind proiectul – Olutza’s English ClassRoom.

Orele mele nu sunt deloc obișnuite – sunt ore alături de „asistenta” mea Gloria. Anume ea mă ajută atunci când este nevoie să repetăm împreună cu studenții mei, se joacă cu jucăriile ei, scrie, face și capricii (cum e și firesc). Să nu credeți că insist pentru careva dintre studenții mei să accepte capriciile copilei mele. Pentru că, până la urmă, scopul fiecărui student este de a învăța, fiecare student este întrebat dacă este de acord să fiu însoțită de asistentă. Dacă nu, atunci Gloria pleacă la bunica. Iar în cazul în care este ok, atunci personal compensez răbdarea fiecarui elev adăugând 10-15 minute la ora programată. 

img_6418

Un an în urmă mi-a venit ideea creării unui proiect special pentru mămicile care nu au cu cine-și lăsa copilul. Ele pot veni la ore cu copilașii lor și, în timp ce copiii se joacă și socializează, noi învățăm Engleza. Datorită acestui proiect, am norocul de a cunoaște mămici și copii cu o motivație și voință uimitoare, care obțin rezultate bune și foarte bune, atât pe plan personal, cât și în domeniul nostru comun – Limba Engleză.

Iată un feedback de la o mămică, studentă, soție – căreia am marele noroc să-i fiu profesoară – Ala:

„Învățarea Limbii Engleze este o prioritate pentru mine și atunci când am auzit despre proiectul Olgăi, m-am bucurat că îmi voi putea realiza scopul având copilul aproape, pentru că nu am cu cine o lăsa. Olga, prin metodele și atitudinea ei, m-a ajutat să obțin rezultate dorite”.

Inspirată de studenții mei care, apropo, sunt în mare parte mămici și tătici din toate sferele, am creat și posibilitatea învățării limbii engleze și prin intermediul Skype-ului.

img_6396

Când cei doi mebrii ai familiei mele deja dorm, mă dedic 2 ore unui proiect on-line care mă ajută să învăț lucruri noi, să descoper oameni noi și să adun câțiva bănuți pentru întreaga familie. Iar acest lucru îmi oferă o încredere în sine deplină.

Unele zile depășesc cu mult cele 8 ore de lucru, însă seara nu simt oboseala și presiunea timpului. Pentru că fac ceea ce-mi place și primesc o împlinire enormă, deoarece tot ce fac este alături de copilul meu – care este nu doar asistentul meu, este primul meu elev, ce învață de la mine nu doar engleza. Încerc să-i ofer fetiței mele dragostea și grija mea într-o cantitate nemărginită. Recunosc, nu sunt o gospodină perfectă (nu am casă imaculată) pentru că prioritățile îmi sunt altele: familia mea, activitățile și elevii, creșterea personală și spirituală.   

Apropo, găsesc și un pic de timp pentru a crea cărți senzoriale pentru copilul meu și copiii apropiaților – o altă pasiune a mea.

img_6336

Am fost întrebată recent când le reușesc. Iar răspunsul meu nu e unul original, dar cu siguranță e unul simplu: plantez dragoste în tot ceea ce fac și am 4 motorașe care mă impulsionează să fac unele lucruri pentru care nu aș fi crezut ca pot găsi timp:

  1. Dorința de cunoaștere și autocunoaștere (personală și spirituală).
  2. Gloria – pentru ea vreau să fiu o mamă activă; ea este și sursa mea de inspirație.
  3. Soțul meu care își dorește o soție împlinită pe plan personal și profesional.
  4. Dragostea față de țara mea și oamenii acestei țări.

Așadar, eu sunt ca și tine, o femeie obișnuită, o mamă și soție obișnuită. Și dacă pentru mine aceastea sunt posibile, înseamnă că sunt la fel de posibile și pentru tine.

***

Dacă simți că poți și tu să vii cu o istorie de motivație pentru mămici cu copii și să faci parte din acest proiect, atunci aștept cu mare drag un mesaj de la tine. Avem multe de învățat una de la alta.  

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *