Atelier de ornare a biscuiților pentru copii la ZityMall: despre experiență și impresii

CAMERA DE JOACĂ

Luna decembrie este o perioadă încărcată pentru părinți: suntem în căutarea decorațiunilor perfecte, întocmim meniuri delicioase pentru seara de Crăciun și Revelion, cutreierăm mall-urile pentru cadouri celor dragi și pregătim căminul nostru pentru intrarea în noul an. 

Dar copiii, în schimb, sunt doar în așteaptarea magiei, a zilei din calendar care le va aduce daruri, a zăpezii și a unor activități legate de această perioadă frumoasă a anului. Am nimerit și eu în capcana pe nume „ocupată” și mi se întâmplă uneori să neglijez lista cu activitățile de iarnă de care ne ținem de câțiva ani

Dar zilele acestea am descoperit un program întreg de ateliere și activități destinate copiilor cu tematica iernii în zilele de weekend, în cadrul celui mai nou mall din Chișinău – ZityMall. Sunt destinate nu doar copiilor, ci și părinților care efectiv nu mai au timp să le organizeze activități inspirate acasă sau, simplu, nu prea au inspirație. De aceea, ideea de a duce copilul într-o locație colorată, unde niște mentori entuziasmați îi vor ajuta pe copii să însușească abilități noi, vor învăța lucruri noi și vor petrece frumos în stilul sărbătorilor de iarnă.   

ZityMall a lansat programe special de sărbători desfășurat în zilele de weekend: spectacole de teatru, ateliere creative, origami și urmează multele altele. Este nevoie doar să găsești 45 de minute pe care să le dedici copilului tău și să faceți o programare la telefon.

Atelier de ornare a biscuiților de Crăciun: despre experiență și impresii

Asta am și făcut cu fetița mea, optând pentru un atelier de ornare a biscuiților de Crăciun, ceea ce mă scutește de planificare și organizare a unei activități similare acasă, mai ales în perioada această haotică. Adelina a fost extrem de entuziasmată și aștepta cu nerăbdare două zile până sâmbătă după-amiază.

Atelierele se desfășoară într-o ambianță luminoasă și cu spațiu suficient pentru cât mai mulți copii. Acesta a fost coordonat de un patiser de la o fabrică de dulciuri și ajutat de doi spiriduși. 

Adelina era încântată de echipamentul de patiser care îi va proteja haina de pătare și aștepta cu nerăbdare instrucțiunile ce urmează, având în fața ei ingredientele cu care va lucra. 

Savuram aceste momente dintr-o parte, dar și cele surprinse de camera mea foto: o vedeam atât de activă, încerca să răspundă și ea la întrebările puse de patiser și se concentra la maxim în momentul ornării.

Pe lângă faptul că afla cum decurg lucrurile la o fabrică de dulciuri, își mai antrena motricitatea fină storcând frișca și apucând ornamentele mici. 

Patiserul le povestea despre procesul tehnologic, despre cum se colorează frișca, despre ustensilele necesare și de câtă răbdare este nevoie pentru a realiza această sarcină. 

S-au folosit mai multe culori pentru ornare și diverse ornamente dulci, ei fiind destul de responsabili să nu le pună și în guriță în procesul de creație. Pe final, au aflat în ce mod se degustează crema sau frișca și cu mare curiozitate au gustat-o, spunând cu voce tare ce aromă au identificat.  

Iată așa rezultat am obținut în urma unui proces creativ interactiv 🙂 

Copiii vor putea consuma creația sa acasă, având un termen de păstrare de 7 zile (la frigider), sau îl pot lăsa să se usuce, astfel devenind un decor de Crăciun și o amintire frumoasă despre această experiență. 

Un teren de joacă nou-nouț cu structuri deosebite este pe același etaj, astfel, mămicile cu frați/surori mai mici, ar putea să petreacă timpul la teren atâta timp cât durează atelierul. Ceea ce m-a impresionat este faptul că sâmbătă seara nu a fost deloc aglomerat! 

Pentru ateliere și spectacole care se vor petrecere în următoarea perioadă, urmăriți pagina de facebook a ZityMall, unde va fi lăsat și un număr de telefon la care vă puteți programa copilul. Îi puteți urmări și pe Instagram

Atenție – atelierele sunt gratuite, doar că înscrierea este obligatorie. 

Mai jos vă las mai multe imagini de la prima expriență a fiicei mele la un atelier dulce.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *