Despre emoții și amintiri de ziua ei de naștere

CAMERA DE JOACĂ

Zilele trecute, scumpa mea prietenă a pășit în al 5-lea an din viața ei cu mult entuziasm, suspans, zâmbete și fericire, fiind înconjurată de multă iubire.

Doar colajul cu poze mă face să văd cât a crescut și cât de mult s-a schimbat.

Număra cu nerăbdare zilele până la ziua ei de naștere. Ce mai, număra chiar lunile până-n februarie începând cu luna decembrie, atunci când se trezea în fiecare dimineață și cu o mutrișoară inocentă mă întreba cu așteptări mari „Azi e ziua mea?”. Și eu iarăși trebuia să o decepționez „Nu, rățușco, ziua ta e în februarie, dar acum abia e decembrie” 🙂

Cu toate că pentru un copil de aproape 4 ani îi este greu să perceapă ideea calendarului, încercam să o ajut să înțeleagă sensul lunilor numărând pe degete câte luni mai sunt până-n februarie.

Aștepta cu atâtea emoții ziua ei de naștere, și-a pregătit rochița, mi-a amintit să-i pregătesc ghirlande și multe baloane când se trezește și neapărat petrecere mare la grădiniță – locul unde ea se simte ca acasă, alături de multe prietene scumpe.

Dimineața a fost trezită așa cum și-a dorit: cu baloane, ghirlande și tort cu lumânări. A fost atât de dulce la trezire și parcă sfiioasă de emoții <3

Am invitat-o în sufragerie să sufle lumânările și i-a reușit din prima!

Deși ea îmi amintise să fie și un tort din clătite americane, de data aceasta am optat pentru un tort sănătos raw vegan de la Biorganic Raw Cafe – Adelina fiind îndrăgostită de aceste deserturi, dar și eu fericită că copilul meu mănâncă deserturi sănătoase. Fiind natural pe bază de nuci și îndulcit cu stevia, tortul poate fi ușor consumat fără griji ca prima mâncare de dimineață, spre deosebire de torturile pline de frișcă, zahăr și creme grase.

Apoi a urmat despachetarea cadourilor – procesul care e adorat de orice copil, dar în special de Adelina.

Până să plecăm la grădiniță, m-a rugat să imităm din nou surpriza pe care a primit-o, dar de data această eu să mă prefac că dorm și ea să mă trezească cu „Mulți Ani Trăiască” și să-mi ofere cadourile. Apoi ne rânduim :))

După ce a acumulat primele emoții, a mers să adune alte bucurii la a doua ei casă – grădinița. Pășea foarte sfios scările spre grupă unde o așteptau entuziasmate prietenele ei cu cadouri și dorința de a o îmbrățișa. În acel moment m-a luat valul de emoții și pe mine. Îi simțeam atât de tare fericirea și emoțiile!

I-am promis că revin înapoi cu programul distractiv, pentru care trebuia intens să mă pregătesc.
Inițial, planificam să anagajez un animator cu un program disractiv pentru copii, poate și unul costumat. Însă, rămânând doar câteva zile, am decis să organizez eu partea distractivă din cauza prețurilor destul de înalte după mine pentru o oră de divertisment. Și m-am întrebat „Chiar nu sunt în stare să o fac singură și să economisesc din bugetul familiei?”. Până la urmă, copiii sunt mici și e chiar simplu să provoci zâmbete și distracție (spre deosebire de cei peste 6-7 ani). E nevoie de doar câteva jocuri, muzică și niște accesorii – atât! Deși am avut rolul și de fotograf, dar mi-a reușit până la urmă să stârnesc avalanșa de emoții.

Lista cu jocuri mi-am făcut-o repejor, am pregătit câteva accesorii (hulla-hoop, sfoara, câteva piese) și din timp am pregătit câteva gustări, sănătoase evident: chipsuri de mere cu scorțișoară (foarte curând vin și cu rețeta) și biluțe de ciocolată unde am folosit carob în loc de cacao.

Am ales ora petrecerii după somn și copiii erau în mare așteptare. Iar Adelina radia de fericire 🙂

Am ales câteva jocuri de grup care sunt simplu de organizat, dar care generează multă veselie și distracție (despre jocuri vin foarte curând pe blog). În doar două cuvinte: „Pisica prinde șoarecele”, „Limbo”, „Cursa cu obstacole”, „Dansează-Îngheață” și jocuri cu baloane.

După ce am terminat cu jocurile, copiii mai cereau surprize și dansuri. Dar mi-am dorit să fie de scurtă durată, pentru că și eu la un moment dat obosisem în rolul de animator, mamă și fotograf :)))

Apoi au urmat urări din partea fiecărui coleg și, spre norocul nostru, o prietenă adusese la grădi microfonul ce are incorporat o boxă. Astfel, fiecare copil era dornic să vorbească la microfon. Pentru mine, ca mamă, a fost un moment absolut emoționant <3

Adelina aștepta cu entuziasm să-și servească colegii cu cele gătite de mami și repejor i-am așezat pe toți la masă, deși nu a fost deloc ușor.

Apoi au urmat tradiționalul „Mulți Ani Trăiască”, suflatul în lumânări și ridicatul în scaun.


Ținând cont că cele mai bune prietene ale Adelinei sunt la grădiniță, nu am mai organizat alte petreceri. Ea s-a simțit perfect în această atmosferă, toate așteptările devenind realitate și abia așteaptă petrecerea de la 5 ani 🙂

Mie în schimb îmi rămâne să-i mulțumesc Domnului pentru darul de a fi mama acestui copil minunat, să învăț atâtea lucruri noi și să devin o mai bună versiune a mea. Cu tine timpul se oprește în loc pentru a-ți savura mirosul și râsetul tău unic. Ești o adevărată pastilă cu efect rapid pentru zilele mele mai grele sau mai triste. Învăț atât de multe de la tine, rățușca mea, și în fiecare zi sunt recunoscătoare că ești prezentă în viața mea.

Photo Credit: Cristina Anton-Axentii

Acest articol îl las aici anume pentru a fi citit peste ani de copila mea și mă bucur că pot scrie un blog care în primul rând este destinat copiilor mei <3

***

S-ar putea să-ți placă și alte articole similare: 
Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *