Evadare la munte împreună cu copiii în sezonul cald

TRAVEL

Deobicei, muntele se asociază cu zăpadă, schiuri, patine și sanii. Însă muntele e distractiv nu doar iarna. Așa că dacă îți dorești să evadezi în natură împreună cu copiii tăi, pregătește-ți rucsacul și dă o fugă la munte într-un weekend, că nu e atât de departe.

De câțiva ani am îndrăgit vacanța la munte în perioada caldă a anului. De fapt, prima dată am ajuns la munte într-o vară din necesitate, ca tratament pentru problemele respiratorii pe care le avea pe atunci fiul meu, 4 ani în urmă. Mergeam la Slănic-Moldova pentru câteva sesiuni de salină la Târgu-Ocna. Apoi, am repetat și verile următoare. Odată ce în sfârșit problema lui a dispărut, am dat de gust să mergem la munte în perioada caldă, pentru o doză de oxigen montan și o petrecere activă a timpului la altitudine.

Vacanta la munte cu copiii

Anul acesta am ales să mergem la Poiana Brașov {România} în ultimele zile de vară. Poiana este absolut diferită vara comparativ cu iarna, de parcă e complet altă stațiune. Deși distanța nu e atât de mică (faci aproximativ 7-8 ore cu mașina), regiunea aceasta mă fascinează prin frumusețea și rusticul ei. Era prima vizită a fiicei mele la altitudine și abia așteptam momentul să o văd alergând prin iarba verde și deasă (ceea ce ne lipsea la Chișinău).

Vacanta la munte cu copiii

Unii chiar mă întrebau dacă nu e plictisitor la munte pe timp de vară, mai ales pentru copii. Însă pot să zic cu certitudine că pe alocuri e chiar mai interesant decât iarna. De ce? Pentru că ai posibilitatea să stai toată ziua afară și să te îmbeți de aroma proaspătă de pini și brazi, fără riscul de a îngheța.

Aici poți găsi multe activități pentru copii și adulți: poți să faci o plimbare prin pădure cu ponei sau cai, să faci o drumeție prin pădure și să descoperiți mai aproape natura, să urci cu telecabina pentru senzații tari și să admiri lanțurile muntoase, să închiriezi o bicicletă cu patru locuri sau biciclete montane sau poți să joci tenis în aer liber alături de un instructor profesionist.

Pe deasupra, copiii au ocazia să interacționeze cu natura mai profund și să aibă o vacanță activă împreună cu familia, astfel consolidând legătura între membrii familiei.

Vacanta la munte cu copiii

Deja al doilea an ne cazăm la Casa Viorel pentru că e o pensiune care se află departe de centrul stațiunii, este chiar la poalele muntelui și la marginea pădurii, are o priveliște pitorească de la balcon și oferă numeroase facilități și activități pentru copii și adulți.

După cum dispune de un centru de echitație, pe teritoriul complexului poți admira diverși ponei și cai de rasă, iar acesta era locul de destinație zilnică pentru copiii noștri. Era foarte amuzant să-i urmăresc cum așteaptă cu nerăbdare să iasă capul unui armăsar pe geamul grajdului. Și firește, copiii (mai măricei) au posibilitatea să călărească un ponei prin pădure împreună cu un intructor. La fel și adulții au posibilitatea să călărească.

Vacanta la munte cu copiii

În fiecare dimineață urmăream un armăsar cum păștea iarba chiar sub balconul nostru, iar acesta a fost un motiv perfect pentru a-i scoate din pat pe copii.

Vacanta la munte cu copiii

O altă atracție la acest complex este o zonă largă de activități aventuroase, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copiii au posibilitatea să încerce tiroliana, căpătând senzații tari. Din păcate, anul acesta nu am avut curajul să o încerc și eu. Fiul meu a rămas încântat, însă fiica mea, care e o adevărată maimuțică, tot alerga după el în speranța că i se va oferi și ei ocazia.

Vacanta la munte cu copiii

Dacă vrei o doză de adrenalină, urcă cu telecabina în vârful munților pentru a admira Brașovul de la înălțime. Tot drumul am stat cu ochii închiși 🙂 Iar la coborâre am avut parte de fructe de pădure vândute de un gospodar, care ne-au reamintit că vara încă nu s-a terminat.

Vacanta la munte cu copiii

Ca să petreceți un timp activ și distractiv la munte cu copiii, nu ezitați să luați următoarele lucruri:

 • Badminton, mingea de fotbal, volei, Frisbie
 • Cuvertură
 • Rucsac pentru copil
 • Sticlă sport
 • Gustări
 • Binoclu și lupă
 • Lanternă
 • Cărți de jucat (noi preferăm UNO)
 • Bicicletă sau trotinetă (dacă permite spațiul în portbagaj)
 • Ghete comode
 • Busolă
 • Harta locației
 • Tableta o lăsați acasă!

Vacanta la munte cu copiiiVacanta la munte cu copiiiLa anul, când fiica va fi un pic mai mare, cu siguranță ne vom aventura într-o drumeție prin pădure pentru a descoperi toată frumusețea și farmecul munților.

Vacanta la munte cu copiii

Urmează o toamnă călduroasă și aurie, așa că găsește-ți un weekend în agenda voastră și mergeți cu copiii la munte, măcar pentru două zile. Copiii vor rămâne cu amintiri unice.

Cu Drag, Natalia

2 thoughts on “Evadare la munte împreună cu copiii în sezonul cald”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *