Globuri colorate de gheață

CAMERA DE JOACĂ

Globuri de gheata

În sfârșit temperaturile au coborât sub zero. De fapt, nu aș zice că sunt tare fericită să mă plimb cu copiii la -13C, pentru că mă simțeam mult mai confortabil să mă plimb câteva ore la +10C. Dar asta e iarna adevărată – atunci când simți că gerul te pișcă de obraji, te miști mai mult afară ca să te încălzești un pic, iar revenirea în casă caldă îți dă senzații puternic plăcute.

Abia așteptam aceste temperaturi ca să putem relua diverse activități pe care ni le-am propus să le facem iarna aceasta pentru care este important să fie ger și zăpadă. Una din activități, sau mai bine zis experimente, am făcut-o anul trecut când am mers la bunei de Crăciun și am rămas toți foarte impresionați de ce a ieșit. Nu știu cui primul i-a venit această idee genială, dar fiecare trebuie să o încerce.

Globuri de gheata

Pentru acest experiment distractiv e nevoie doar de balon și apă și, evident, temperaturi joase, ceea ce avem acum. Și nu se știe cât va mai dura gerul, așa că nu ezitați să-l faceți chiar zilele acestea, cât copiii sunt în vacanță. Acest experiment, cu certitudine, va captiva copii de orice vârstă.

Dacă doriți globuri mai mari, alegeți baloane mai mari și neapărat le umflați bine înainte de a le umple cu apă, pentru a le întinde un pic. Le puteți face incolore, sau le puteți face colorate. Dacă nu aveți coloranți alimentari, puteți recurge la coloranți naturali case se găsesc în orice gospodărie, precum verde de briliant, iod, scorțișoară, cafea, praf de curcuma sau altele care vă trec prin cap. Turnați cât mai mult în balon.

Noi am colorat cu verde de briliant, iod și cafea. Cafeaua nu s-a dizolvat complet, însă a dat o nuanță puternică. Așa că totul depinde de creativitatea voastră.

Globuri de gheata

Baloanele le legați strâns și le scoateți pe ger peste noapte. Curios, dar e nevoie de mult timp ca apa din baloane să îngețe complet. Ale noastre aveau încă un pic de apă în mijloc.

Este important pe care suprafață ele sunt așezate, pentru că de asta depinde forma lor finală. Noi le-am așezat pe un pat de zăpadă, așa că forma a ieșit perfectă.

După ce au înghețat, doar rupeți balonul și îndepărtați-l.

Globuri de gheata

Ce ziceți de un bowling? Sau chiar fotbal? Sau cine va sparge mai repede globul (ceea ce nu e ușor)? Sau cine va face cel mai înalt turn de gheață? Idei de a le utiliza sunt multe.

Și neapărat aduceți o mică introducere în științele ale naturii ca să explicați copilului de ce apa a înghețat. Pentru că anume experimentele stimulează curiozatatea naturală a copiilor și îi provoacă să pună multe întrebari, iar acest lucru este important pentru dezvoltarea lor cognitivă.

GLOBUL DE GHEATA

Zilele acestea vom încerca să creăm mai multe globuri (poate mai mici, ca fiica să le poată ridica) și să le colorăm cu ajutorul coloranților. Presupun că nuanțele vor fi mai puternice. Așa că am să vin cu o actualizare.

Globuri de gheata

Ce ziceți, v-a plăcut această idee? Dacă da, nu ezitați să dați o apreciere paginii mele de Facebook pentru a fi la curent cu alte idei captivante pe care le testăm împreună cu copiii mei.

Să aveți o iarnă friguroasă, dar caldă în suflet! Și neapărat distractivă!

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *