35 de lucruri pe care nu le știați despre mine

PENTRU MAMI

Încă pe când eram copilă, adoram ziua mea de naștere! Voiam să-i zic asta vânzătorului de la magazin, taxatorului de la troilebuz, tuturor copiilor din curte – ce mai, eram gata să port și un tricou cu „AZI E ZIUA MEA!”. Ce să zic, eu continui să am sentimente speciale când e ziua mea.

Azi, în schimb, am blog și am ocazia să scriu că AZI E ZIUA MEA! Uh, și fac tocmai 35 de ani. Adică, abia 35 🙂 Mă simt încă ciudat de când am trecut în al patrulea deceniu pentru că încă mă simt o puștoaică, o fetiță de 20 de ani.

Blogul la fel a avut aniversare luna aceasta, împlinind 2 ani. Cu aceste ocazii, mi-a venit o idee trăsnită să vă împărtășesc câteva lucruri mai puțin cunoscute despre mine, persoana dincolo de ecran și texte (altele decât descrise la lansarea blogului). Să știți că crearea acestei liste nu a fost deloc simplă, uneori trebuia să ies și din zona mea de confort pentru a vă împărtăși unele curiozități.

Așa că, azi vă las să mă cunoașteți mai bine. Apropo, sunt tare curioasă să aflu ce avem în comun! 🙂

35 DE LUCRURI DESPRE MINE PE CARE NU LE ȘTIAȚI

1. Sunt foarte emotivă și tare ușor scap lacrimi, chiar și de bucurie. La fel, când sunt supărată sau infuriată, imi vine să plâng. Iar când spun toasturi – inevitabil înlăcrimez (de aceea am încetat să le mai spun).

2. De 16 luni sunt vegană (inclusiv fără ouă și lactate). Am renunțat și la zahăr. Decizia nu a fost luată din compasiune pentru animale și nici pentru a mă păstra tânără și frumoasă la 80 de ani, ci din motive de sănătate. Copiii continuă să se alimenteze tradițional, doar că am devenit mult mai selectivă la tipul cărnii/lactatelor pe care le servesc și nu insist asupra consumului lor zilnic. În schimb, pun mult accent pe consumul de legume, fructe și boboase. Și lor asta le place. Dar mai ales deserturile vegane!

3. Sunt acel tip de mamă care-si lasă copiii să se murdărească, să alerge disculți pe afară, uneori să mănânce cu mâini nespălate sau chiar să mănânce ce a căzut pe jos (chiar și afară, evident, dacă nu e noroi).

4. Am un frate mai mare cu 3 ani.

5. Pot imita orice semnătură.

6. Nu am putut pronunța literele Ș și J până în clasa a 6-a. Mă complexa la culmea această inabilitate, mai ales când mă prezentam ca NATAȘA și fratele SAȘA :))

7. În liceu eram foarte activă: am condus o trupă de dans, am organizat 2 ani la rând „Miss Liceu” și am făcut parte din echipa de baschet a școlii timp de 2 ani. Deși, după ai mei 1,60m nu prea se vede 🙂

8. Pasiunea mea este dansul. Am început a dansa abia la 23 ani făcând parte din trupa de dans „Show Balet Teodor” timp de 2 ani. A fost una dintre cele mai active, colorate și plină de adrenalină perioade din viața mea. Emoțiile pe care le aveam atunci când ieșeam pe scenă sunt de nedescris. Sper să reîncep dansurile cât de curând.

9. Eram fană înrăită a trupei Backstreet Boys. În loc de tapete aveam lipite postere. Acum însă ador toată muzică de la sfârșitul anilor ’90s.

10. Am frică să zbor, dar mai exact momentul decolării și aterizării îmi par foarte stresante, deși am zburat de nenumărate ori. Dar ador să mă aflu în aeroporturi.

11. Mi-aș dori să locuiesc în munți sau cel puțin să-i văd prin geam zi-de-zi.

12. Nu-mi plac deloc clovnii și consider că sunt foarte urâți și înspăimântători, mai ales pentru copii.

13. Ambele nașteri au fost prin cezariana: prima a fost neplanificată (a fost o urgență), iar a doua era planificată cu anestezie locală. Mă pregăteam moral pentru o sarcină naturală până aproape de 32 săptămâni, dar nu am putut depăși frica și am acceptat cezariana din nou.

Foto: Victor Malimon

14. Întotdeauna complexam că arăt ca o copilă și mult mai tânără decât vârsta mea. De exemplu, la 20 de ani îmi dădeau 15. Acum însă nu mă supăr deloc 🙂

15. Ador atmosfera înainte de furtună, când tună și fulgeră și se pornește un vânt puternic. Pot sta la geam sau la o terasă fără frică și să admir aceste fenomene. Și ador filme despre tornade, furtuni și alte calamități naturale. Dar sunt îngrozită de cutremure.

16. Uit ușor numele persoanelor cu care fac cunoștință 🙁

17. Sunt tare friguroasă – în cea mai mare parte a anului am picioarele reci și iarna de regulă dorm în șosete. Noroc de soțul meu – e un adevărat radiator.

18. Nu îmi place când oamenii se laudă excesiv sau când cerșesc lauda.

19. Sunt tare fricoasă și panicoasă (într-un cuvânt – anxioasă); de multe ori îmi sare inima sus-jos. Și apropo, nimeni nu mă va convinge să sar vreodată cu parașuta, să zbor cu balonul cu aer sau să mă aventurez pe un roller-coaster.

20. Cartea care m-a cucerit cel mai tare a fost „Memoriile unei Gheișe” pe care am citit-o în timp record pentru mine – 4 zile. Dar, în general, eu citesc tare greu (din lipsa de timp) și uneori pot citi paralel două cărți.

21. În copilărie, zilele îmi erau ocupate cu crearea și confecționarea hăinuțelor pentru Barbie (m-am jucat cu păpușile până la 14 ani). Mi se spunea „Maria Lopez” și mama credea că voi ajunge designer vestimentar :)) Dar am reușit să fac cursuri de croitorie și să-mi confecționez niște haine și chiar niște costume de matineu pentru Daniel.

22. Sunt o persoană nervoasă și uneori devin tare isterică. Dar depun mult efort să-mi gestionez furia. Nu este un proces ușor – e nevoie de multă energie, voință și literatură.

23. Chiar îmi place să calc haine! Este o activitate de relaxare pentru mine (când am timp). Când eram la liceu, îmi călcam blugii în fiecare zi și chiar șireturile. Și sunt foarte pedantă la călcat. Apelați dacă aveți nevoie :))

24. Nu fumez și niciodată nu am fumat (deși am încercat o singură dată). Acum suport greu fumul de țigară și mă revolt dacă copiii mei sunt în preajmă.

25. Eu și Valentin suntem împreună de 16 ani și căsătoriți de aproape 12.

Foto: Ricky Shor

26. Am frică de public speaking și chiar la televiziune – nici nu vă imaginați ce-mi mai bate inima în aceste momente.

27. Cea mai neobișnuită călătorie a fost în China, cea mai frumoasă în Hawaii și îmi doresc mult să vizitez Irlanda și Islanda. Deși, orice călătorie îmi aduce satisfacție și emoții frumoase.

28. Deși aparent sunt o persoană sociabilă – sunt rușinoasă și nu întru ușor în discuție cu persoane noi.

29. Nu-mi place deloc caviar roșu, deși până la prima sarcină îl adoram.

30. Sunt cu camera foto în mână de prin adolescență. Pasiunea pentru fotografie probabil a apărut datorită fratelui meu care la fel era pasionat și chiar îl țin minte cum stătea în camera de baie obscură și procesa pozele de pe film. Abia la 19 ani mi-am luat prima cameră foto digitală – a fost WOW! Dar niciodată nu am făcut cursuri de fotografie și totul învăț intuitiv. Dar mi-aș dori să urmez un curs; cine știe, poate mă voi decide să ofer servicii de fotograf 🙂

31. Ador să mă dau în leagăn și să merg disculță prin iarbă deasă.

32. Iubesc mâncarea și sunt tare pofticioasă! Mai bine nu gust – că apoi nu mă pot opri.

33. Mulți mă văd ca fiind o persoană super organizată, dar de fapt, îmi este foarte greu să mă mențin organizată (eu chiar mă numesc dezorganizată). Îmi fac planificări zilnice și liste anume pentru a-mi organiza cumva timpul, în caz contrar ziua devine haotică pentru că sunt foarte uitică și țin să procrastinez.

34. De ceva timp m-am inițiat în meditațiile Mindfulness (a rămas să o practic zilnic) și am pornit-o pe calea Minimalismului (nu doar în casă, ci și în viață).

35. Nu am dat absolut nici o mită la universitate!

Cam astea au fost lucrurile pe care mi-am dorit să le cunoașteți, deși, sincer, se adunaseră mai multe. Pentru mine a fost un proces plăcut – a avut chiar și un efect terapeutic. Dacă cumva te regăsești printre rândurile acestea și avem ceva în comun – te rog specifică în comentarii 🙂 

Sincer să spun, încă nu-mi vine să cred ce vârstă am atins. Dar să știți – viața după 30 este atât de frumoasă, împlinită, tânără. Acum cred că nu aș da nimic să revin la 20. Pentru că sunt recunoscatoare pentru tot ce am, unde am ajuns, cum mă simt și ce am învățat (Oh, încă multe sunt de învățat). Orice etapa din viață își are farmecul său.

Chiar acum mi-am adus aminte: în adolescență, o întrebasem pe mama „Câți ani ai dori să ai acum?”, la care îmi răspundea „Eu mă simt bine acum, la vârsta pe care o am”. Iată abia acum am înțeles ce voia să-mi zică.

Sper că v-a plăcut postarea de astăzi. Vă mulțumesc pentru timpul pe care l-ați acordat pentru a-l citi și pentru a sărbători alături de mine.

Dar acum aș dori să cunosc și lucruri curioase despre tine – chiar vreau să vă cunosc mai bine!

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *