Activitate de familie: gătim biscuiți de Crăciun

BUCĂTĂRIA COPIILOR

Experiențele sunt cele care nasc emoții – emoții care vor rămâne vii pe termen foarte lung. Iar copiii își vor aminti, în primul rând, de emoțiile trăite atunci când petreceau timpul împreună cu părinții făcând tot felul de activități interesante.

>>Ce-ar fi dacă ați Păstra amintirile de familie într-un {BORCAN}?

⁣⁣Suntem în pragul sărbătorilor de iarnă și e cumva firesc să gătim biscuiți de Crăciun – fiind una din activitățile de iarnă care nasc amintiri frumoase. Recunosc, câțiva ani la rând am omis această activitate din motiv că eșuasem ultimile dăți – biscuiții deveanu în scurt timp tari ca piatra. Totodată, nu prea mă încânta idea de a găti Sugar Cookies din moment ce folosesc destul de rar zahăr în copturi de când sunt vegan.

Dar anul acesta am făcut o excepție! Și chiar am gustat cu poftă biscuiții gătiți cu atâta iubire de către fetița mea.

>>Îți vor fi utile și aceste Jocuri distractive pentru copii în seara de Revelion

Îmi doream foarte mult să pornim tradiția Biscuiților de Crăciun anume în această iarnă pentru că Adelina mă tot întreba dacă și când le vom face. Nu prea aveam timp să testez vreo rețetă vegan și fără zahăr, așa că am decis să iau o rețetă la întâmplare.

Pentru mine era mai important procesul decât rezultatul. Și, spre mirarea mea, rezultatul a ieșit destul de bun (găsești rețeta mai jos)! Și ce bine că Max @cristalovcom a surprins atât de frumos aceste momente ️MAGICE!

Din moment ce nu eram eu în spatele obiectivului (cum se întâmplă de obicei la activitățile despre care vreau să povestesc pe blog), ci alături de ea, ne-am distrat de minune!

I-am oferit toată libertatea de a explora textura ingredientelor și procesul, fără frica că voi avea de curățat prea mult după. Făina zbura în toate părțile, ea făcea diverse desene pe masa plină de făină, se implica la maxim la fiecare etapă a rețetei și cu bucurie făcea diverse forme. Ne-au ieșit destul de mulți biscuiți, de aceea și-a servit educătoarele și prietenii.

Partea bună a acestei rețete este faptul că aluatul nu trebuie deloc răcit pentru câteva ore, ci modelat instant. Iar în loc de zahăr alb, probabil că ai putea folosi și zahăr de cocos sau stevie.

Așadar, pornește piese vesele de iarnă (nouă ne plac mult cele clasice americane) și bucurați-vă de acest proces creativ!

REȚETA: BISCUIȚI DE CRĂCIUN

INGREDIENTE:⁣⁣

  • 226 gr unt la temperatura camerei⁣
  • 150-200 gr zahăr alb (ori de cocos, stevie)⁣
  • 1 ou⁣
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare⁣
  • 360 gr făină albă

⁣⁣PREPARARE: se mixează untul cu zahăr, apoi se adaugă oul și iar se mixează. Se adaugă restul ingredientelor câte un pic – intâi se mixează cu mixer, apoi cu mâna. Aluatul nu trebuie să fie lipicios! Recomand să împarți aluatul în jumătate sau în 3 bucăți și întinde-l cu sucitorul până cpaeți un blat de vreo 5-7 mm. Se pune în cuptorul preîncălzit (la 170C) pentru 6-8 minute. ⁣⁣Poți orna biscuiții și cu glazură (ceea ce noi am omis din lipsa ingredientelor).

Și neapărat implică copilul la fiecare etapă chiar dacă va genera multă mizerie – atâta fericire pentru copil!

Sper că v-am tentat să faceți această activitate cât de curând! Iar dacă ai o rețetă mai sănătoasă de biscuiți de Crăciun, te rog să o împărtășești!⁣⁣

Experiențele sunt cele care nasc cele mai intense emoții și amintiri care țin o viață.

Sărbători magice să aveți!

Poate îți vor părea interesante și aceste articole:

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *