Jocuri distractive pentru copii în seara de Revelion

CAMERA DE JOACĂ

Se apropie Revelionul, iar pentru noi e de neconceput să întâlnesc noul an fără copiii mei alături și să creez emoții atunci când începem numerotarea inversă. În fiecare an, de regulă, invităm prietenii cu copii la noi acasă pentru a intensifica veselia. Pentru că acolo unde sunt mulți copii, e și mai multă distracție.

În calitate de gazdă, nu tind să încarc masa cu multe și diferite mâncăruri (pe care apoi le mănânci în următoarele trei zile), dar încerc să mă axez pe partea distractivă a serii atât pentru copii, cât și pentru adulți. Și asta fac și acum: întocmesc lista cu diverse jocuri pentru copii (cu care, evident, am să mă împart cu voi), implicând chiar și adulții, pentru că copiii adoră atunci când își văd părinții distrându-se cu ei.

Descoperă și Jocuri de societate pentru weekenduri distractive în familie

Și pentru că seara de Revelion este cea mai lungă seară din an și copii ard de nerăbdare să stea cât mai târziu posibil și să întindă ora de culcare, e cazul să o petrecem cât mai vesel și să evităm situații când adulții stau doar la masă, iar copiii în treaba lor aleargă dintr-o odaie în alta.
Pentru jocurile care urmează să le prezint, nu e nevoie să vă pregătiți din timp sau să cumpărați materiale speciale. Majoritatea obiectelor le găsiți fie în gospodărie, fie în orice supermarket. Sunt jocuri simple, la care pot participa copiii de orice vârstă. Dar neapărat și adulții! Unele le-am încercat în seara de Crăciun și pot să vă zic cu certitudine că acestea provoacă multă distracție și chicoteli, atât în rândul copiilor, cât și a părinților.

Deci, să începem distracția!

Jocuri distractive pentru copii în seara de Revelion

Adunăm pompomuri

Materiale: pahare, lingurițe de plastic, farfurii și pompomuri sau bile din bumbac.

12449277_10208232568675719_86995367_o-001

Fiecarui jucător i se dă un număr egal de pompomuri într-o farfurie (cu cât mai multe, cu atât mai interesant), o lingură de plastic și un pahar. Cu ajutorul doar unei mâini (cealaltă e la spate) se mută pompomurile din farfurie în pahar. Cu cât mai mulți jucători, cu atât e mai interesant. Se poate juca și cronometrând un minut: va câștiga cel care va aduna mai multe pompomuri în timpul stabilit.

Țintirea „bulgărilor de zăpadă”

Materiale: pompomuri sau bile din bumbac sau poți să confecționezi bile din folia de aluminiu, 10 pahare de plastic

Aranjează paharele sub forma unei piramide lângă un perete. Jucătorul stă mai departe de „piramidă” (cu cât mai mare copilul, cu atât distanța e mai mare) și aruncă „bulgării” astfel încât să nimerească în pahare. Pentru fiecare „bulgăre” nimerit se atribuie un punct.

Citește și Jocuri distractive de petrecere pentru copii de peste 6 ani

Piramidă din pahare

Materiale: Pahare de plastic (cât mai multe)

Acest joc se poate face fie ca competiție între doi jucători, fie cronometrat pentru un singur jucător. Fiecărui jucător i se dau 36 de pahare. Pe o suprafață tare începe să construiască piramida, la bază fiind 8 pahare. Când rămâne un pahar, se așează câte un pahar (sub formă de turn). Anume aici momentul devine interesant – cine va avea cea mai înaltă piramidă. Suspansul crește atunci când vezi că se clatină piramida.
Desenează omulețul de zăpadă

Materiale: farfurii de hârtie sau de spumă, carioce

NY games

La acest joc neapărat trebuie să participe și adulții, pentru că provoacă foarte multe chicoteli. Nu e nevoie să ai talent la desenat.

Fiecărui participant i se dă o farfurie și o cariocă. Farfuria se așează pe cap. Organizatorul anunță că urmează să fie desenat un omuleț de zăpadă, și dictează pe rând ce urmează ei să deseneze: o linie în calitate de pământ -> omulețul din 3 bile -> ochi și gură -> găleată pe cap -> mâini -> nasturi. Acum așezați toate creațiile pe o suprafață și admirați desenele caraghioase. Un joc extrem de amuzant!

Lupta cu bulgări de zăpadă

Materiale: ciorapi sau ziare

Se fac bile din ciorapi (de dorit mulți) sau din ziar. Jucătorii se împart pe echipe sau se joacă doar doi, unul împotriva celuilalt. Echipele se așează la o anumită distanță între ei și plasează o linie imaginară între ei (o măsuță, un scaun). Important ca în apropiere să nu fie nimic ce s-ar putea strica. Fiecărei echipe se dă un numar egal de „bulgări”. La START trebuie să se arunce cu bulgări, astfel încât să rămână cât mai puțini pe teritoriul echipei. Peste un minut se zice STOP și se numără bulgării. Echipa cu mai puțini bulgări e câștigătoare.
Provocarea cu Tic Tac

Materiale: bomboane Tic Tac, 2 farfurii, pensetă, cronometru

Jucătorului i se dă un număr exact de bomboane Tic Tac. Se cronometrează un minut. Cu ajutorul pensetei, jucătorul trebuie să transfere câte o bomboană dintr-un vas în altul. După expirarea timpului, se numără câte bomboane au fost transferate. Câștigă cel care a reușit să transfere mai multe.

De dapt, nu pare atât de simplu, pentru că bomboanele sunt destul de lunecoase și sar din pensulă.

Nu-l sufla pe Joker

Materiale: cărți de jucat, de dorit noi (care să conțină Joker), un pahar

333

Se așează cărțile pe un pahar cu Jokerul în jos. Jucătorul se poziționează la nivelul paharului și încearcă să sufle toate cărțile, astfel încât Jokerul să rămână pe pahar. Acest joc necesită multă concentrație și provoacă salturi de bucurie atunci când le reușește. Neapărat de inclus și părinții în acest joc.

Cartoful fierbinte

Materiale: ciorap sau balon și orice cu ce le poți umple (boboase, orez, hrișca, făină), muzică rapidă

La acest joc pot participa copii de orice vârstă. Evident, cu cât mai mulți, cu atât mai vesel decurge. Pentru început, umplem balonul sau ciorapul cu un conținut și îl legăm strâns. Toți copiii sunt așezați în cerc (sau în picioare). Balonul umplut (sau ciorapul), care va reprezenta „cartoful fierbinte” se înmânează unui jucător. Muzica se pornește și încep să transmită balonul de la unul la altul, repede. Când muzica se oprește, acel care e prins cu „cartoful fierbinte” iese din cerc. Și așa se continuă până rămâne un singur jucător – adică, câștigătorul. Acest joc foarte mult îi ține în suspans.

Provocarea cu M&M’s

Materiale: paiuri, farfurii, bomboane M&M’s

Joaca e asemănătoare cu Provocarea cu Tic Tac, doar că diferă tehnica. Fiecărui jucător i se dă un vas cu un număr egal de bomboane, un vas gol și un pai. Într-un minut, jucătorii trebuie să transfere bomboanele dintr-un vas în altul aspirând cu ajutorul paiului. Câștigă cel care a reușit să transfere mai multe bomboane. Această provocare nu e deloc simplă.

Firește, aceste jocuri le puteți pune în aplicare la orice petrecere și chiar în familie, într-o seară de weekend.

Sper că aceste idei o să vă prindă bine și copiii vor avea cea mai veselă petrecere de Revelion, alături de voi. LA MULȚI ANI!

Nu uitați să vă abonați la newsletter pentru a primi notificări despre articole noi. Totodată, nu ezitați să dați Like paginii de Facebook sau să mă urmăriți pe Instagram, acolo unde vin cu mai multe detalii din viața noastră de familie.

Dar voi cum vă distrați în seara de Revelion? Povestește-ne mai jos în comentarii și poate mă inspir pentru următoarea petrecere. 

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *