5 idei de cadouri inedite pentru profesori și educători

PENTRU MAMI

Au rămas zile numărate până la începerea unui nou an de studii. Comercianții de flori încep să-și răsuflece mânecile și își așteaptă cu mare entuziasm micii cumpărători. Deși mulți deja au obosit de tradiția noastră de a umple brațele profesorilor cu diverse buchete de flori (care foarte repede se ofelesc și nu reușesc să bucure ochiul profesorului mult timp), nu ajungem să spargem acest obicei.

Ca alternativă, putem să venim cu un cadou personalizat, original și destul de simplu, făcut cu propriile mâini. Copilul va fi încântat să participe la pregătirea cadoului, iar acest lucru, evident, va fi apreciat și mai mult de către mentori.

Deocamdată mergem la grădiniță, dar asta nu ne oprește să pregătim și noi un cadou pentru educătoarea fiului meu. După o pauză de 3 luni fără activități structurate, la grădiniță la fel începe un alt an de studii. Și după cum este ultimul an în calitate de preșcolar, am decis să pregătim ceva special. Avem o săptămână la dispoziție și deja am început să caut diverse idei pe care le putem aplica. Sper ca aceste idei să inspire și alți copii și părinți, astfel vom fi mai aproape de „spargerea obiceiului” de a umple sala de studii cu flori.

Idei de cadouri inedite pentru profesori și educători

 1. Tort din rechizite școlare

Teacher giftsPentru a face un astfel de „tort”, ai nevoie doar de tubul de carton de la prosoape de hârtie, elasticuri și niște dantele frumoase. Fără clei și deloc migălos. Ce ține de articole, puteți utiliza oricare altele, deja depinde de imaginația și creativitatea voastră, dar și de buzunarul vostru. Cum să prepari un astfel de „tort”, pas cu pas, găsești aici.

2. Vază din creioane

Teacher gifts3Oferiți profesorului vostru un buchet într-o vază originală care ulterior va servi drept decor pe masa lui. Este destul de simplu de a o confecționa și nu e nevoie de mâini dibace. Aveți nevoie doar de o vază mică de sticlă sau un pahar înalt de sticlă sau de plastic, clei fierbinte, multe creioane și o danteluță simpatică. Nu e cazul de cumpărat flori scumpe, pentru că orice floare va arată minunat într-o astfel de vază. Sau, poți cumpăra flori artificiale; poți găsi unele destul de frumoase care nici nu par a fi artificiale. Sau levănțică. Lipește fiecare creion cu clei fierbinte de recipient și atașează dantela. Descrierea metodei de creare a unei astfel vaze, prin imagini, o găsești aici 

3. Buchet din creioane

Teacher gifts2

Acest buchet este adorabil! Atașează câteva flori din hârtie colorată gofrată sau din spumă la radiera de la creion pentru a face acest buchețel drăguț! Ca recipient, poți folosi un ghiveci, un borcan de sticlă sau chiar o cană simpatică, legate cu o dantelă frumoasă. E o activitate mai migăloasă, dar cred că merită efortul. Puteți atașa și o notiță cu un mesaj personal, care poate fi scris chiar de mâna copilului.

4. Suport pixuri din creioane

Teacher gifts4Poți folosi orice suport de plastic pentru pixuri sau chiar un pahar sau recipient de plastic. Metoda este similară cu cea a vazei de creioane. Poți să umpli acest recipient cu orice crezi că ar fi plăcut mentorului: ciocolate, pliculețe de ceai sau cafea, rechizite școlare, biscuiți sau brioșe mici gătite cu participarea copilului tău. Orice! Imaginația nu are limite!

5. Borcan cu mici bucurii

Cadouri profesori

În ultimul timp am devenit pasionată de borcane cu capac. Sunt atât de funcționale! Le poți folosi pentru a păstra mâncarea, pentru deserturi, în calitate de vază pentru flori, ca decor, recipient pentru diverse semințe și chiar în calitate de cadou! Acestea arată desul de original. Poți să iai un borcan mai măricel și să-l umpli cu diverse lucruri mici: fie cu rechizite școlare, dulciuri, copturi, cosmetice, pliculețe de ceai sau chiar sticle mici de ulei de masline, de susan sau altele. Atașează o dantelă elegantă și o notiță personală. Noi, spre exemplu, intenționăm să pregătim un borcănaș cu ulei de cocos. Este un cadou absolut original!

Sper că ți-au părut interesante aceste idei și vei merge chiar astăzi să cumperi toate cele necesare, pentru că ai doar câteva zile la dispoziție.

Dacă ai și alte idei de cadouri care ar putea elimina tradiția noastră de a oferi doar buchete de flori, nu ezita să le împărtășești, aici în comentarii.

Și nu uita să te abonezi la pagina mea de Facebook pentru a fi la curent cu alte idei.

Cu Drag, Natalia

2 thoughts on “5 idei de cadouri inedite pentru profesori și educători”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *