Colecție de jocuri și activități pentru copii în carantină {Partea 1 +Video}

CAMERA DE JOACĂ

Nu mai știi cu ce să-ți mai ocupi copilul în această perioadă lungă de carantină? Prinde prima colecție jocuri și activități pentru copii de orice vârstă!

A trecut mai bine de o lună de când a început pandemia care ne ține acasă cu copiii 24/7 și deja ajungem la etapa când nu mai știm cu ce să ne ocupăm copiii, mai ales că avem nevoie și noi de un respiro. Așteptăm cu sufletul la gură și decizia cu privire la redeschiderea grădinițelor și sper mult să nu aibă loc abia în septembrie (în România deja e confirmat, oh).

Copiii probabil au obosit de jucăriile lor, iar părinții deja sunt în pană de idei cum să le mai ocupe timpul. Probabil că zilele ar fi trecut mai repede dacă am petrece ore în șir în aer liber, dar majoritatea timpului suntem blocați în casă – iar asta e o provocare pentru toată lumea.

Vezi o colecție mare de activități pentru copii de 2-3 ani.

Dar procesul de joacă poate fi simplu și captivant, cu materialele pe care le găsiți prin casă!

Zahăr Domnița m-a provocat să suprind într-un filmuleț video toate activitățile și jocurile pe care le facem cu copiii în casă în perioada această lungă de carantină. Astfel, veți prinde idei noi de a petrece util și vesel timpul cu copiii.

Totodată, Zahăr Domnița vă îndeamnă și pe voi să ne împărtășiți imagini foto sau video (poziție orizontală) despre cum vă petreceți zilele în carantină și ce jocuri și activități le recomandați părinților. Ulterior, se vor aduna toate ideile într-un video și va fi împărtăși colecția și altor părinți care chiar au nevoie de idei pentru a colora zilele pe perioada carantinei, dar și a oferi un răgaz părinților (cât copiii se joacă).

Ai un preadolescent plictisit? Prinde 80 de idei pentru copii mari.

Această colecție de jocuri și activități va fi un semn de solidaritate între părinți și o mână de ajutor celor care sunt depășiți de situație din cauza școlilor și grădinițelor închise.

Din partea mea voi veni cu 3 filmulețe cu idei de jocuri și activități, atât pentru copii mici, cât și pentru cei mari și atât jocuri de familie, cât și pentru a-i ocupa pe copii fără implicarea părintelui.

Astăzi vă las cu prima serie de activități și în zilele următoare vor veni următoarele (pentru a primi notificări, te îndemn să te abonezi la blog aici).

Colecția de activități și jocuri pentru copii în carantină

1. Puzzle împreună cu toată familia

2. Orășel din Lego

3. Activitate senzorială: cu ajutorul unei pâlnii umplem baloanele cu diverse conținuturi din bucătărie (orez, zahăr, boabe de fasole, sare, făină, hrișcă etc) și legăm balonul. Acum, copilul trebuie să ghicească ingredientul secret din balon. Ulterior se poate juca cu balonul – este activitate senzorială relaxantă (mai ales balonul cu făina).

4. Joc de concentrație – ai nevoie de un capac de carton și o minge mică sau mărgea. Se face o gaură în capat de dimensiunea mingei. Prin mișcări, copilul trebuie să nimerească cu mingea în gaură. Pentru copii mai mri folosește o biluță sau mărgea.

5. Mișcare activă: dans, alergare, stretching, yoga, sport. Ne place foarte mult acest antrenament pentru copii de la Fitness Blender.

6. Activitate creativă: vei avea nevoie de un vas pe care așterni șervețele de bucătărie, pahare mici și pipetă. Amestecă guașe în apă până se colorează (în câteva pahare). Dă-i copilului o pipetă (ale noastre sunt de pe Amazon) sau o seringă mai mare și lasă să picure culorile peste șervețel. Va fi o magie pentru copil să vadă cum se absorb culorile.

7. Pictează cu guașe sau vopsea lichidă (cele de la Ikea sunt perfecte!) pe geam sau oglindă.

8. Unește cifrele – un joc educativ de interior pentru copii

9. Badminton cu balon – cu siguranță găsești niște palete prin casă 😉

10. Piramidă din pahare de hârtie

11. Sărituri pe linii: cu ajutorul unei benzi izolatoare aplică pe podea linii la distanță diferită. Acum săriți pe linii într-un picior sau cu ambele, săriți între linii sau, de la linia de start, săriți în lingime și vedeți cine mai departe a ajuns.

12. Suflă pompomul: aranjează mai multe pompoane pe o linie de start (pe podea sau pe masă) și lasă copilul să sufle pompoanele cu ajutorul unui pai și vedeți cât de departe ajung. Este un exercițiu perfect pentru sănătatea plămânilor!

13. Jocuri de Societate în funcție de vârsta copilului – nu ezita să te așezi pe podea alături de copii și să vă jucați în toate jocurile pe care le aveți acasă. Creați din asta o tradiție de familie în serile de carantină.

14. Basket în casă: ai nevoie de un vas (sau coș mic) și un ciorap umplut cu orez sau boabe de fasole. Trebuie să nimerească în coș de la diferite linii de start. Recomand să fie implicată toată familia în acest joc! 😉

15. Implică copilul în treburile casnice: copiii mici adoră aceste activități, dar mai ales, să-și imită părinții. Chiar dacă va trebui să curăți dublu după ce te-a ajutat copilul, oricum lasă copilul să te ajute – prin asta îi oferi ocazia să însușească abilități noi, își dezvoltă motorica fină și e o cale de mișcare activă. Idei de treburi: spală vasele, șterge praful, dulapurile, spală podeaua, curăță oglinda, lavoarul din baie etc.

16. Pentru copii mai mari – desene 3D după anumite tutoriale pe Youtube.

17. Vânătoarea de nasturi: într-un vas (sau capac de carton) toarnă mălai sau griș și ascunde multe nasturi de mărimi diferite. Lasă-ți copilul să caute toți toți nasturii și vezi în cât timp se încadrează.

Pentru adulți e o criză fără precedent, însă copiii își vor aminti de această perioadă precum că au petrecut mult timp cu părinții, au făcut tot felul de lucruri interesante și au jucat și au dormit pe săturate.

*Acest articol a fost sponsorizat de Zahărul Domnița pentru a oferi susținere și inspirație părinților în această perioadă mai dificilă.

Sunt curioasă ce activități mai faceți cu copiii în casă? Câți copii sunteți în casă?

Ești în căutare de alte idei pentru a petrece util timpul cu copiii?
Atunci te invit să te abonezi la blog AICI (pentru a primi notificări când public articole noi), pagina de Facebook și mă poți urmări pe profilul de Instagram, unde zilnic vin cu inspirații pentru părinți și copii în Istorii.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *