Unește Cifrele – un joc educativ de interior pentru copii

OTHER

Unește Punctele – este un joc de interior este o activitate educativă pentru copii care antrenează motorica fină și cea grosieră.

Dacă în prima săptămână de carantină cu toții eram în proces de adaptare la noul regim, în a doua săptămână am jucat, în multe runde, toate jocurile de societate pe care le avem prin casă (de care deja ne-am plictisit) și toate cărțile au fost citite și răsfoite, păi, în a treia săptămână a început o adevărată căutare de idei noi de activități și jocuri de interior pentru copii.

Până termin articolul în care voi împărtăși o listă luuungă de idei pentru preșcolari, vin cu această idee de joc de interior pentru copii, care e captivant și educativ, în același timp.

Încearcă și Învățarea alfabetului prin joc. Ai nevoie doar de pensulă și sare.

„Unește Cifrele” este un joc educativ pentru copii care se organizează ușor și rapid. Tot ce ai nevoie sunt:

  • o coală de hârtie (noi avem rolă de hârtie de la Ikea, dar e perfect și verso de la tapet)
  • 1-4 carioce

„Unește Cifrele” – un joc educativ de interior pentru copii

Scrie cifrele de la 1 la 30 (sau mai mult, depinde până la cât cunoaște copilul să numere sau de cât timp vrei să-ți ocupi copilul) cât mai îndepărtat unul față de altul. Pentru copii mai mari poți scrie literele din alfabet.

Sarcina copilului e să unească cifrele de la 1 la 30 (sau de la A la Z). Cu cât mai mare e suprafața pe care ai înșirat cifrele, cu atât mai bine se vor antrena mușchii mâinilor și a picioarelor.

Descoperă cele 10 moduri prin care te poți conecta cu preșcolarul tău

Deci va fi și ca un antrenament fizic 🙂

Îmi place mult cum acest joc educativ „Unește Punctele” stimulează atât motricitatea fină, cât și mușchii, și asta în timp ce învață mai bine alfabetul sau a număra. E un fel de puzzle neordinar.

Jocul poate fi ajustat copiilor mai mici

Activitatea poate fi ajustată și pentru copii mai mici care încă nu cunosc bine cifrele. Alege 3-4 culori diferite și desenează puncte peste tot. Pe o altă foaie indică ordinea culorilor pe care trebuie să le unească.

Aceste 21 de jocuri distractive pentru copii în mașină (5+ ani) pot fi jucate și acasă pe timp de carantină

De exemplu, roșu – galben – albastru – verde și din nou. Dar optează pentru o suprafață mai mare – copiii acum au nevoie de multă mișcare.

Voi ce activități interesante mai faceți cu copiii în perioada izolării la domiciuliu?

Și aceste idei vor prinde bine pe durata izolării în casă:

Ești în căutare de alte idei pentru a petrece util timpul cu copiii? Atunci te invit să te abonezi la blog AICI (pentru a primi notificări când public articole noi), pagina de Facebook și mă poți urmări pe profilul de Instagram, unde zilnic vin cu inspirații pentru părinți și copii în Istorii.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *