Despre emoții și interacțiuni calde – despre primul meu {Offline}

PENTRU MAMI

Atunci când am pornit blogul, acum mai bine de 2 ani, intuiam că voi cunoaște multe persoane noi, multe mame care cred și simt la fel și care au aceleași aspirații. Mi-am dorit mult să fiu utilă prin intermediul blogului, să inspir, să motivez, și chiar să cresc și eu împreună cu cititorii care pășesc pragul blogului meu.

Pe parcursul anilor, se crease o mini comunitate în jurul blogului, care a devenit un loc unde avem posibilitatea să fim auzite și ascultate, unde ne împărtășim idei și trucuri noi pentru a ne simplifica maternitatea și de a o lipsi de grijile inutile, ne-am ajutat reciproc, am legat prietenii sau pur si simplu ne-am petrecut timpul. Dar la un moment dat m-am întrebat – de ce să nu cunosc toate aceste mame minunate în viața reală? Ce ar fi să ne adunăm ca la o șezătoare și să cunoaștem persoanele dincolo de ecrane?

Cocea de mult timp această idee și abia acum am căpătat curaj și ambiție pentru a aduna câteva mămici la un Offline într-o duminică posomorâtă de noiembrie. Iar pentru că sunteți obișnuite să vin întotdeauna cu articole informative și utile pe blog, am decis să vin și de data aceasta cu câteva trucuri și detalii despre „Cum putem reduce consumul de zahăr din alimentația copiilor” și chiar să vă demonstrez că deserturile pot fi dulci fără a recurge la zahăr, pregătind pe loc bomboane de ciocolată pe bază de curmale. De fapt, este rețeta pe care mulți dintre voi o așteaptă de mult timp și mă bucur că cele 40 de mămici și copiii lor au avut ocazia să le și guste. Promit să vin cu rețeta detaliată a bomboanelor într-un timp foarte scurt 😉

Să vă spun sincer, aveam emoții MARI! Numărul de doritori creștea pe zi ce trece și îmi părea tare rău că eram nevoită să anulez unele solicitări din cauza numărului limitat de participanți. Îmi doream mult să vă simțiți confortabil, să primiți informație utilă, să prindeți motivația de a face schimbări în alimentația copiilor voștri, dar și a întregii familii, șiîmi făceam griji ca copiii să fie suficient de ocupați pentru ca mamele lor să fie concentrate la ce am de povestit. Îmi doream ca mamele participante să aibă parte de o atmosferă caldă și prietenoasă și să aibă ocazia să cunoască persoane noi.

Să vă zic ceva? Evenimentul s-a desfășurat întocmai conform așteptărilor mele! A fost o experiență inedită pentru mine! O astfel de detașare de viața virtuală chiar mi-a făcut bine și mi-a oferit o tonă de motivație să contui ceea ce am pornit pentru voi, dar și pentru mine.

MULȚUMIRI

Eu sunt fericită că din start această idee a fost susținută în primul rând de soțul meu Valentin care mi-a oferit tot sprijinul necesar, motivare și a crezut în mine și în intențiile mele.

Sunt recunoscătoare pentru suport din partea Fundației Bitonic care ne-a oferit această locație atât de confortabilă și chiar ne-a pus la dispoziție o cutie imensă de jucării și creioane pentru a ocupa copilașii pe toata durata evenimentului, dar și o bucătărie complet mobilată pentru a-mi reuși să vă ofer un mic atelier de gătit bomboane. Fundația Bitonic este o Asociație ce promovează alimentație sănătoasă în rândul copiilor, de aceea, eram pe aceeași undă. Bitonic vine cu multe seminare pentru copii și părinți, oferă consultații, se deplasează gratuit în școli pentru a informa copiii despre nutriție și chiar oferă spațiu pentru zile de naștere, unde copiii sunt implicați în gătit.

Am fost norocoasă să-i am ca perteneri și pe cei de la Biorganic care au venit cu produse eco și fără zahăr pentru copii MOGLI, produse naturale pentru a crea deserturi sănătoase, dar și cu cosmetice bio și naturale WELEDA. Totodată, Biorganic au oferit spre degustare biscuiți din nuci și carob preparate la deshidrator, pe care eu personal le ador. Au fost întocmai potrivite în timpul pauzei de cafea și ceai – moment de socializare și relaxare.

Și nu în ultimul rând, aduc mulțumiri și Școlii de Limba Engleză „Acord Plus” care m-a susținut în „aventura” mea. Școala oferă cursuri de limba engleză pentru copii, studenți și adulți într-o ambianță prietenoasă și cu profesori profesionști și entuziaști.

Eu mă bucur mult că în arhiva blogului vor rămâne și poze frumoase surprise de Olga Scorpan. Pozele ei au reușit să transmită toată atmosfera de la întâlnirea noastră.

Și desigur, vreau să mulțumesc tuturor celor care au participat la eveniment, celor care și-au dorit mult să vină dar nu le-a reușit și celor care au distribuit mai departe informația despre acest eveniment, astfel susținând această idee.

Eu am plecat acasă plină de emoții, entuziasm, motivație, idei și împlinire. Și cu siguranță voi mai organiza întâlniri pentru a consolida această comunitate frumoasă de mame ce vor să devină mai bune și care vor să cultive o relație pozitivă cu copiii săi.

Apropo, dacă aveți idei de întâlniri – cu copii, fără copii, la gătit, la creat, la împărtășit emoțiile și problemele sau chiar la un pahar de vin – voi fi bucuroasă să le aud și să le aduc în viață 🙂

Vă cuprind strâns și vă doresc multe realizări și împliniri. Și nu în ultimul rând, aveți grijă de voi, de dorințetele și pasiunile voastre – pentru că aceasta e formula unei mame fericite. Și știm că O mamă Fericită = O familie fericită!

Mai jos vă las cu câteva poze de la eveniment; mai multe poze veți găsi AICI.

Nu lăsa să-ți scape vreun articol nou! Abonează-te la blog pentru a primi notificările direct în cutia ta poștală.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *