Momentul adevărului: „Mami, deci Moș Crăciun chiar nu există?”

CAMERA DE JOACĂ

Dacă citești acest articol, înseamnă că ai auzit întrebarea temută de părinți:
„Am aflat că Moș Crăciun nu există! Este adevărat?”.

Anul trecut, pe vremea aceasta, nu știam cum  să-mi conving fiul de 8 ani și jumătate să opteze doar pentru 1-2 cadouri de Crăciun din partea misteriosului Moș. Pe alocuri deja mă deranja ideea precum că Moșul e cel mai bun pentru că îi îndeplinește dorințele, dar părinții se lasă mai greu convinși să accepte tot felul de dorințe materiale.La un moment dat am simțit că e timpul să afle el cumva adevărul despre faptul că mami și tati la fel adoră să le satisfacă uneori dorințele. 

Citește și: Păstrați-vă amintirile de familie într-un {BORCAN}

Si Universul mă auzise! Vine fiul acasă și îmi spune: ”Mami, eu am auzit că Moș Crăciun nu există! E adevărat?”

Pauză.

Întrebarea această, pe cât de mult o așteptam, m-a blocat și s-au pornit diverse gânduri: „Poate totuși nu îi zic adevărul? Sau poate e un moment potrivit să spulber această „minciună”? Dar dacă va fi extrem de dezămăgit de cele descoperite?”. 

„Este adevărat, puiul meu”, i-am răspuns cu mii de emoții. După care a urmat o conversație extrem de plăcută, pozitivă și amuzantă despre mitul lui Moș Crăciun. El mă tot interoga:

Înseamnă că voi erați acei care ne cumpărați cadourile?”
„Deci voi puneați cadourile sub brad?”
„Dar biscuiții și laptele, tot voi le consumați?”
„Dar scrisoarea, cum ea dispărea din cutia poștală?”
„Stai un pic, înseamnă că nu există nici Zâna Măseluța și nici Moș Nicolae?”

Și tot râdea de răspunsurile mele, fără măcar să ne acuze de acest complot. Doar că m-a întrebat îngrijorat dacă va putea cere vreun cadou de la noi, pentru că își dorește încă acel sentiment de a găsi cadouri sub brad în dimineața de Crăciun.

„Sigur, puiule, doar că acum înțelegi că vei cere ceea ce cu adevărat îți dorești”, i-am răspuns cu toată căldura.  O parte din mine se întrista pentru faptul că ne despărțim de această etapă emoționantă a magiei, însă altă parte este foarte mândră de acest băiat care dă dovadă de maturitate.

Pe final, eu doar l-am întrebat dacă îi divulgăm acest secret surorii sale sau încă mai păstrăm misterul. Și, cum se aștepta, a zis să păstrăm.

Era chiar entuziasmat că urma să îndeplinească unele sarcini secrete și că va fi și el ajutorul Moșului de data aceasta.

Îl vedeam cum îi sclipeau ochii atunci când confirma că Moșul va veni cu daruri și pregătea cu toată implicarea biscuiții pentru Moș și morcovii pentru reni. Se simțea extrem de special că face parte și el din acest proiect misterios.

Pregătește-te de Revelion cu Jocuri distractive pentru copii în seara de Revelion

Firește, unele greșeli nu le voi mai face cu asta mică și o voi face să creadă că există un singur Moș – misteriosul care vine în noaptea de Crăciun pe furiș și pe care nimeni nu îl vede. Nu îi voi oferi ideea de a scrie scrisoare Moșului cu tot ce-și dorește, dar o voi întreba ce cadou și-ar dori cu adevărat.

Cu siguranță sunt multe familii care aleg din start să nu dezvolte mitul Moșului în casele lor, simțindu-se precum că își mint copilul, alții însă vor menține acest mister chiar și în cazul copiilor mai mari. Dar este decizia fiecăruia.

Pentru că magia e frumoasă! Cu atât mai frumoasă e atunci când nu se spulberă cu lacrimi și dezămăgiri. Așa că aveți grijă cât de puternic consolidați această credință despre Moș.

Moș Crăciun, de fapt, este despre generozitate, bunătate, despre a oferi daruri și a face surprize celor din jur, necondiționat. Oricine poate fi un Moș Crăciun. Copiii pot deveni Moșul pentru frații săi sau chiar și pentru alți copii. Acum există multe campanii care colectează cadouri în cutii de pantofi pentru copii nevoiași, așa că neapărat să le oferiți această ocazie de generozitate copiilor voștri. 

Chiar și noi, adulții, încă ne bucurăm de această tradiție sub forma lui Secret Santa. Deci, nimeni nu e prea bătrân pentru a urma tradiția lui Moș Crăciun prin diverse căi.  

Când și cum a aflat copilul tău adevărul? Dacă încă nu a aflat, în ce mod îi vei spulbera acest mit?

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *