Amintiri de familie cu aroma sărbătorilor de iarnă

PENTRU MAMI

De trei ani avem o tradiție în familia noastră – anual organizăm câte o ședință foto în aer liber. Anul acesta am ales s-o facem iarna. Și chiar dacă nu am avut parte de zăpadă frumoasă la timp în decembrie, ne-am propus să o facem oricum pentru a nu rămâne cumva fără poze de familie pentru anul 2016.

sedinta foto de Craciun

Așa s-a întâmplat că o fotografă dragă mie, pe care am cunoscut-o încă înainte s-o cunoaștem drept fotograful bebelușilor {Cristina Anton-Axentii} să vină cu o propunere frumoasă pentru familia noastră. Nu știu cum vine, dar pare a fi să aibă o intuiție bună.

Deși mulți o cunosc pe Cristina că face poze adorabile cu bebeluși în propriul său studiou (decorat după sezon), de data aceasta i-a venit ideea să încerce să facă o ședință outdoor de familie într-un locșor drăguț cu mulți brazi dintr-un parc și o mașinuță retro galbenă, pe care urcase un brad. Iar pentru a crea o dispoziție frumoasă copiilor, cu zâmbete și râsete naturale, îmi venise o idee spontană de a le invita pe minunatele cățelușe Chihuahua ale Liankăi (mamă activă care a devenit maratonistă) cu nume ce se memorizează instant – Chocolate și Caramel.

sedinta foto de Craciun

Deoarece nu am putut aștepta zilele cu zăpadă pentru câteva poze de poveste, Cristina a venit cu o adevărată surpriză atunci când mi-a trimis fotografiile prelucrate – erau fulgi de zăpadă! Adăugând aceste efecte, Cristina a creat poze cu adevărat magice, cu multe emoții și spirit de sărbătoare.

sedinta foto de Craciun

Cu așa efecte de ninsoare, poți să-ți organizezi ședință foto oricând, indiferent de vreme. Mai ales că, de regulă, ședințele se programează cu ceva timp înainte, respectiv, niciodată nu știi dacă ai noroc de fulgi de zăpadă pufoși sau ba. Așa că, este o soluție minunată pentru a crea adevărate poze cu atmosferă de iarnă.

Deși a fost o zi destul de rece, iar soarele se ascunsese deja la acea oră, oricum am optat să rămânem îmbrăcați doar în pulovere de aceeași culoare (gri), cu atât mai mult că aveam culoare din partea mașinii galbene și ale hăinuțelor patrupezilor.

sedinta foto de Craciun

Îmi plac mai mult ședințele foto făcute în aer liber, cu mai puține elemente de decor, indiferent de anotimp. În primul rând, pentru că lumina este naturală, copiii au spațiu și mediu de a se comporta natural, astfel se capătă poze vii care emană emoții firești. Iar chipuri fericite generează poze mai bune. În plus, copiii au libertatea să alerge și să descopere în voia lor, iar toate aceste momente vor și surprinse de camera foto.

Pe bune, era destul de rece și nu-mi imaginam cum vom reuși să stăm tremurând aproape o oră de ședință. Însă, cu bună voie și acești căței-Minioni minunați, timpul a trecut destul de repede, frigul îl simțeam mai puțin și savuram momentul. Oricum, am ținut să ne îmbrăcăm în câteva straturi dedesupt pentru a rezista mai ușor.

sedinta foto de Craciun

Copiii au fost tare încântați de această mașinuță și nu puteau împărți volanul. Nouă ne rămânea doar să ne amuzăm urmărindu-i.

sedinta foto de Craciun

Și pentru că ședința foto avea tematica sărbătorilor de Crăciun, țin să vin cu cele mai profunde urări de bine pentru anul ce vine, să aveți parte de cât mai multe momente oportune pentru a deveni mai buni, să aveți mai multă grijă de propriile voastre necesități, să se audă cât mai multe râsete în casele voastre și, cel mai important, să aveți parte de multă sănătate.

Și oferiți cât mai multă atenție și timp copiilor de sărbători, deoarece acestea nu vor putea fi înlocuite de nici o jucărie în lume!

Crăciun Fericit și La mulți ani!

sedinta foto de Craciun

Mai jos vă las cu alte câteva poze de la ședința noastră veselă și plină de armonie.

sedinta foto de Craciun

sedinta foto de Craciun

sedinta foto de Craciun

sedinta foto de Craciun

sedinta foto de Craciun

Vă aștept oricând pe pagina de Facebook a blogului, pe Instagram (cu imagini din viața noastră cotidiană), dar și pe blog, abonându-vă la newsletter. 

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *