Brioșe din fulgi de ovăz cu picături de ciocolată

BUCĂTĂRIA COPIILOR

Dacă copii tăi s-au cam plictisit de banalul terci de ovăz pe lapte, nu-l elimina din meniu pentru că, totuși, se consideră cel mai sănător dintre cereale. Ți-aș sugera, în schimb, să-l reinventezi!

Copiii mei la fel s-au săturat de terciul de ovăz (atât pe lapte, cât și pe apă cu banane), la fel și eu de monotonie în meniul de dimineață, de aceea am găsit o alternativă delicioasă și tare sățioasă, și anume – sub formă de brioșe. Este ceva similar cu Terciul de Ovăz la Cuptor, pe care mulți din voi l-ați îndrăgit, dar forma aceasta e mult mai atractivă pentru copii.

BRIOȘE DIN FULGI DE OVĂZ CU CIOCOLATĂ

De data aceasta am creat o rețetă în colaborare cu Valeria Țurcan, care este blogger la Valerie’s Food, pe care o urmăresc de când și-a lansat blogul ei cu poze savuroase și compoziții atât de creative. Valeria are și un canalul pe YouTube, de aceea am filmat un video în care vă prezentăm rețeta noastră preferată.

A fost o experiență interesantă pentru noi, dar mai ales pentru Adelina care a participat cu bucurie la pregatirea brioșelor ei preferate, pentru că se prepară atât de simplu. Ea cum primește invitația de a participa la gătit, îndată își trage scaunul și se apucă de „amestecat”.

Este foarte comod să pregătești brioșele de ovăz de cu seară, astfel nu va fi necesar să pierzi timp dimineața în bucătărie – excepția fiind doar de a turna ceai sau cacao cu lapte în ceașcă pentru a-i trezi pe micii somnoroși. Copiii vor fi încântați de această reinvenție – sunt foarte aromate datorită prezenței bananelor, pufoase și foarte sățioase. În plus, va fi o gustare ideală pentru copil la școală. Dar ai grijă să-i pui mai multe în ghiozdan – cu siguranță va dori să se împartă și cu colegii pofticioși.

Brioșele se prepară foarte ușor și rapid; nici măcar nu e nevoie de mixer – toate ingredientele se pun într-un bol și se mixează cu telul sau o lingură de silicon.

Dacă copilul tău iubește nuci în copturi, atunci neapărat adaugă-le, dar și alte semințe zdrobite (de floarea-soarelui, in, dovleac sau chiar semințe chia).

Ceea ce eu ador în această rețetă este că nu include nici un gram de făină și nici zahăr! Și până nu le încercați, n-o să mă credeți la cât de bune și ușurele sunt 🙂

Rețeta completă și metoda de preparare (inclusiv video-rețeta) le găsiți pe blogul Valeriei. Sau apăsați click pe imaginea de mai jos (creată personal de Valeria) și veți ajunge direct la rețetă.

Cu mare drag vă recomand să-i urmăriți blogul Valeriei pe www.valeriesfood.md sau pe canalul ei de Youtube, dar o găsiți și pe pagina ei de Facebook.

Dar până la următoarea rețetă sănătoasă și savuroasă, nu uitați să vă abonați și la blogul meu sau la pagina de Facebook pentru a primi notificări de publicare a noului articol. Și nu uitați să treceți și pe la profilul meu de Instagram unde vin cu rețete video sau idei de mâncăruri sănătoase.

Dacă ai încercat aceste brioșe, aș fi bucuroasă să aflu cum le-au primit copiii lăsând mențiunea @planetamamiblog pe Instagram.

S-ar putea să-ți placă și alte rețete:

Cu Drag, Natalia

2 thoughts on “Brioșe din fulgi de ovăz cu picături de ciocolată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *