Înghețată pe băț din piersici

BUCĂTĂRIA COPIILOR

Copiii mei adoră înghețata și piersicile. Iar acum este perioada perfectă pentru a umple congelatorul cu înghețată sănătoasă din piersici – pentru că e vară și e sezonul acestui fruct atât de parfumat.

Inghetata pe bat din piersic si iaurt

Vara trecută postasem despre înghețata din capșuni și iaurt și nu o dată v-am provocat pe Facebook să încercați să o preparați copiilor voștri și am primit mult feedback.

Așadar, acum vă provoc să preparați înghețată din piersici, pentru că sunt mult mai aromate și mai dulci decât căpșunile. În plus, în iulie se găsec în abundență și la un preț foarte accesibil.

Înghețată pe băț din piersic

Dacă vă place acest fruct zemos, aceasta înghețată pe băț vă va cuceri fără îndoială!

Și pentru că sunt indulcite natural (cu banană sau miere), adică fără zahăr sau îndulcitori artificali, copiii o pot savura de câte ori își doresc un desert. În plus, prezența iaurtului natural aduce un plus de calciu, atât de important pentru creșterea armonioasă a copilului.

Procesul de preparare este extrem de simplu și rapid. Piersicile și iaurtul se pasează în blender până se capătă o consistență omogenă, se toarnă în forme și se pune în congelator pentru câteva ore. După care se scot din forme și se transferă în pungi cu fermoar – asta în caz că nu au fost devorate.

Inghetata pe bat din piersic si iaurt

Micul meu bucătar s-a oferit să mă ajute azi cu prepararea înghețatei, iar eu ador să-l implic în bucătărie. Dar cel mai mult îmi place că această implicare îl face conștient de ingredientele sănătoase din înghețata lor preferată.

Inghetata pe bat din piersic si iaurt

Deseori sunt întrebată de unde iau formele pentru înghețată și vă răspund. Vreo doi ani în urmă am avut norocul să găsesc forme mari într-un magazin de la noi (Tescoma), însă, din nefericire, ei deja nu mai importă (mare dezavantaj pentru ei). La Ikea cu siguranță se găsesc diferite forme, și am auzit că au apărut și la TopShop.

Inghetata pe bat din piersic si iaurt

Dar, în cel mai rău caz, folosiți tradiționalele forme pentru cuburi de gheață (care sunt un pic mai adânci). Sau folosiți păhăruțe mici de plastic. Deci, e loc de improvizare, dorință spre schimbare să fie.

Ce ține de bețișoare – personal le cumpărasem de pe Amazon (vezi aici). Dar puteți folosi și bețișoare de lemn pentru fructe (sub formă de furculiță). Dacă folosesc formele mici, atunci le scurtez un pic (vezi imaginea de mai jos). Sau puteți folosi bețisoare pentru cafea pe care le rupeți în jumătate.

Înghețată pe băț din piersic

Pentru a căpăta o înghețată mai puțin cristalizată, e preferabil de folosit iaurt cu un procent mai înalt (ideal ar fi iaurt grecesc de 10%) sau smântână mai grasă (eu prefer cea de casă). Dacă copilul tău nu consumă lactate, atunci iaurtul îl poți înlocui cu laptele de cocos.

Și nu ezitați să congelați piersicile într-o cantitate mare – veți putea ulterior prepara înghețată instant sau smoothie cu gust de vară.

Înghețată pe băț din piersic

Înghețată pe băț din piersici și iaurt

Această înghețată conține ingrediente sănătoase, se prepară ușor, iar copiii o pot savura de câte ori au poftă. Rețeta o poți ajusta în funcție de preferințele copilului tău. Iată de ce vei avea nevoie:

INGREDIENTE:

  • 3-4 piersici moi
  • 1 banană (bine coaptă)
  • 1 cană (sau 150 – 200 gr) iaurt simplu sau grecesc (cu % mai mare) sau smântână
  • Opțional – miere sau sirop de arțar

PREPARARE:

Toate ingredientele se pasează în blender, după care se toarnă compoziția în forme. Se pune în congelator pentru 30 minute, după care se introduc bețișoarele. Se lasă în congelator 5-6 ore.

Tips: pentru a scoate înghețata din forme, țineți câteva secunde sub jetul de apă caldă.

Înghețată pe băț din piersic

Cred că e timpul să ziceți {Adio!} înghețatei de fructe din comerț, care abundă în zahăr (și nu numai), și să acceptați provocarea să preparați înghețată din fructe și iaurt acasă. Cu siguranță o să vă placă!

Cu Drag, Natalia

4 thoughts on “Înghețată pe băț din piersici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *