Gustări sănătoase și fără zahăr pentru copii chiar există

BUCĂTĂRIA COPIILOR OTHER

 

Copiii adora gustările, dar mai ales să ronțăie între mesele principale.

Dar mai mult decât atât, ei sunt tentați de tot felul de gustări pe care le descoperă pe rafturi din supermarket și, deseori, părinții aruncă în coș fără să tragă o privire la lista lungă de ingrediente, dar mai ales la cantitatea de zahăr adăugată. Dacă majoritatea părinților ar fi mai conștienți la cât zahăr este adăugat în aceste gustări, unele chiar aparent sănătoase, s-ar îngrozi.
Cei care mă urmăresc mai demult, cunosc că eu nu consum zahăr deja de mai bine de doi ani și am redus semnificativ cantitatea de zahăr pe care o consumă copiii mei. Pe parcurs, am tot testat diverse rețete de deserturi ce conțin alt îndulcitor decât zahăr și a fost primit cu mare bucurie de către cei mici.

E frumos să poți găti gustări de casă, însă natura copilului e curioasă și se lasă usor ademeniți de tot ce e comercial.

Citește și Detalii și sincerități despre alimentația copiilor mei

Și apoi sunt multe situații în care produsele din comerț sunt chiar necesare: fie la o plimbare mai lungă în aer liber, fie în trafic sau oricând vrei să-ți bucuri copilul cu ceva de ronțăit. Însă, e un bonus dacă poți să-i oferi această bucurie ramânând responsabilă față de ceea ce manâncă.

Să găsești gustări sănătoase care nu ar conține zahăr sau conservanți cu duiumul e precum să cauți un ac în claie de fân – adică, e destul de greu.

Pentru anumite motive, zahărul este adăugat aproape în orice, chiar și acolo unde nici nu bănuiești. Chiar și produsele aparent sănătoase conțin zahăr: iaurt, granola, terciuri, lapte de migdale, chiar și pâinea.

Nemaivorbind de gustările destinate copiilor, care abundă în zahăr, coloranți și conservanți.

Dar este, în primul, responsabilitatea părintelui de a încuraja obiceiuri alimentare sănătoase – el este responsabil de produsele pe care le aduce în casă.

De 3 ani încoace am aflat că există și gustări din comerț care nu conțin zahar ca îndulcitor, conservanți si alte nebunii care ne distrug sănătatea copiilor și afectează dezvoltarea creierului.

Citește și Cum arată o zi din săptămână în familia noastră

Acum trei ani, la Chișinău a aparut prima cafenea ce oferă un meniu vegan și raw-vegan și produse bio. A apărut exact în momentul în care am fost nevoită să renunț la zahăr din cauza unei probleme de sănătate și aici am găsit o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru copiii mei – produsele germane Mogli.

Produse Mogli – certificate Bio

Mogli este un produs german care se specializează pe alimente bio, fără gluten, fără zahăr, coloranți artificiali, arome sau conservanți, fiind certificat 100% organic. Ca îndulcitor se folosesc sirop de agave sau mierea.

Deși sunt destinate copiilor, apuc sa le devorez pe ascuns și eu și nu doar pentru că nu conțin zahăr, ci pentru faptul că sunt cu adevărat gustoase!

Poate locuiești în România, fie in Germania sau în SUA, acolo unde găsești o varietate mai mare de produse bio și fără zahăr pentru copii, însă în Republica Moldova produsele Mogli rămân a fi unica opțiune de gustări bio pentru copii.

Recomand și cele 10 idei de gustări sănătoase pentru copii în călătorii lungi

Aceste produse m-au salvat în perioada în care fetița mea a avut o alergie de natură necunoscută și trebuia să renunțăm la zahăr și coloranți pentru câteva săptămâni. Ea a fost destul de înțelegătoare, însă tânjea după ceva dulce. În acele zile mi-am amintit de aceste produse și i-am oferit ocazia să-și aleagă singură ce poftește.
Așa că în primul rând le recomand copiilor alergici, cât și celor micuți.

Pentru că am mai scris despre Mogli într-un articol mai vechi și povestesc frecvent în InstaStories despre produsele pe care le iubim, am decis să fac o listă cu produsele Mogli care ne plac cel mai mult și de ce.

Top 6 Gustări Mogli favorite ale copiilor mei

1. Biscuiți sfărămâcioși dulci fără zahăr

Copiii sunt marii amatori de biscuiți și de regulă încep a le ronțăi încă din perioada de bebelușenie și chiar până să le apară primii dinți.

Însă, pe piață aproape că nu există crackeri sau biscuiți care nu ar conține tot felul de conservanți și, fără îndoială, o cantitate semnificativă de zahăr.

Acești biscuiți (pe bază de unt sau fără) sunt de nelipsit atunci când mergem într-o călătorie sau când li se face dor de a roade niște biscuiți (de regulă noi nu avem biscuiți în casă). Sunt realizați din făină de grâu spelta, unt, cacao, pudră de agave, migdale și îndulciți cu sirop de agave.

Încearcă și Biluțe de ciocolată fără zahăr

2. Napolitane

Atunci când vreau să-mi răsfăț copiii, fără să apelez la tot felul de snack-uri pline de ingrediente chimice, întotdeauna aleg aceste napolitane. În primul rând pentru că sunt crocante – iar tot ce-i crocant îi cucerește pe copii 🙂

3. Batonașe Bio fără zahăr

Acestea sunt îndulcite pe bază de fructe uscate, conțin fibre și sunt pe placul copiilor.

Poți alege gusturi diferite. Preferatul meu e batonașul cu nucă de cocos. Și cel mai important – este un mini desert energizant ce nu conține zahăr.

Fiul meu se bucură mult atunci când găsește în pauză de la ore un batonaș ascuns în ghiozdan.

Doar o privire la lista de ingrediente te face să fii liniștită că ai făcut o alegere corectă: mere uscate, fulgi de ovăz, migdale prăjite, concentrat de suc de mere, miere, stafide, napolitane (amidon de cartofi, ulei de floarea soarelui), scorțisoară, vanilie Bourbon.

4. Smoothie

Deși sunt adepta smoothie-urilor pregătite acasă, acestea sunt foarte comode în călătorii sau plimbări mai lungi în aer liber.

Cel mai atractiv totuși rămâne ambalajul care e comod în folosire și nu curge. Și, deși le pot face și acasă smoothie din tot felul de mixuri de fructe, oricum ambalajul este cel care-i atrage.

Și personal îl recomand chiar și bebelușilor.

5. Biluțe Eco cu ierburi aromatice

Aceste snack-uri le-am descoperi abia recent și nici nu m-am așteptat că o să le placă copiilor atât de mult, mai ales acele verzi.

Nu neg faptul că și eu nu mă puteam opri de ronțăit – au un gust atât de bun! Evident, nu le consumăm pentru a suplini necesarul de consum de verde, însă ca o alternativă sănătoasă crocantă sunt foarte binevenite.

6. Sticks Aromate

Oare cine nu iubește sticks sau grisini?! 🙂

Astea ne plac foarte mult atunci când suntem înflămânziți, dar nu avem posibilitatea să luăm masa: înainte sau după antrenamente, la plimbări în aer liber sau în călătorii. Ori, de ce nu, atunci când vizionăm un film de weekend.

Produsele Mogli le cumpărăm la BIOrganic Raw-Cafe, însă se găsesc si în supermarketuri Fourchette si Nr1, cat si la Goose-Goose. Totodata, le poți cumpăra online pe www.biorganic.md – acum acestea au devenit tot mai accesibile. Dacă locuiești în România, cu siguranță vei găsi numeroase magazine online care oferă o gamă variată de prodise Mogli.

Și pentru că îmi pasă de ce mănâncă copilul tău și de sănătatea familiei tale, am făcut rost de reducere special pentru urmăritorii #planetamami la toate produsele Mogli, Weleda sau superfoods procurate în cadrul BIOrganic Raw Cafe sau pe biorganic.md. Doar menționează codul promoțional {PLANETAMAMI} și vei beneficia de 15% reducere la toate produsele. Codul promo va fi valabil până pe 31 decembrie 2018

*Vă mulțumesc că susțineți brandurile care susțin acest blog.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *