Înghețată răcoritoare din cireșe și spanac

BUCĂTĂRIA COPIILOR

Ești în căutare de o rețetă delicioasă pentru copii care ar conține fructe și legume? Încearcă această înghețată de casă din spanac și cireșe – o alternativă sănătoasă la sucul înghețat din comerț. Savurați-le în calitate de gustare sau desert răcoritor. 

Cireșele sunt fructele noastre preferate, de aceea acum m-am apucat să le conservez în diferite feluri. Așa că, în următoarele zile am 3 lucruri importante de făcut: să-mi umplu congelatorul cu cireșe (fără sâmburi), să le deshidratez și să fac înghețată din cireșe, de altfel, prima mea încercare. Și pe toate trebuie să le reușesc în doar câteva zile, până plecăm în vacanță, pentru că la întoarcere nu prea le voi găsi în abundență.

După cum cunoașteți, noi suntem mari amatori de înghețată sănătoasă din fructe și iaurt (îmi place cum sunt numite „ice pops”). Și mă bucur că mulți dintre voi ați fost tentați s-o încercați, ca până la urmă să devină gustarea preferată a picilor voștri pe timp de vară, și nu doar.

Evident, înghețata din frișcă din comerț rămâne a fi pe placul copiilor mei, însă le satisfac pofta doar în situațiile în care ispitele sunt mari. Iar înghețata din fructe de casă poate fi consumată în orice cantitate și la orice oră a zilei.

Bunăoară, fiica mea, după o pauză mai lungă fără înghețată în congelator, a solicitat 5 înghețate una după alta în loc de cină – nici o problemă! 🙂 Apoi, dimineața, primul lucru pe care l-a cerut a fost iarăși – o înghețată! Acestea sunt atât de sănătoase, încât pot fi consumate la mic-dejun! E precum ai consuma un smoothie nutritiv, doar că congelat. Fetița mea, pur și simplu, e obsedată de acestea.

De data aceasta am încercat să includ și spanac pentru a spori considerabil valoarea nutritivă a acestui desert răcoritor. Banana am inclus-o în calitate de îndulcitor natural, dar poți adăuga și miere. Astfel, înghețata include doar ingrediente naturale: cireșe, banane, spanac și iaurt. Am încercat să includ chiar și semințe Chia (care abundă în Omega-3). Deci, această gustare răcoritoare chiar poate obține titlul de cea mai sănătoasă înghețată 🙂

Tot ce trebuie să faci este să arunci în blender fructele, frunze de spanac și iaurt, după care se toarnă în forme pentru înghețată sau forme pentru cuburi de gheață. Spanac nu am pus mult anume pentru a nu-i schimba culoarea, dar dacă copilul tău e ok să consume culoarea verde – atunci ai undă verde la mai mult verde )) Spanacul oricum nu prea are aromă, așa că e ideal să fie inclus în deserturi.

Înghețata este îndulcită cu zahărul natural din fructe sau miere și nu conține nici un aditiv sau ingredient care mai e și greu de pronunțat. Coloranți artificiali nici măcar nu există în această gustare (comparativ cu sucurile congelate colorate din comerț). Este o sursă bună de vitamine din grupa B și conține o cantitate mare de vitamina C, proteine, fier și calciu datorită ingredientelor naturale.

Personal, comandasem bețișoare într-o cantitate mare de pe Amazon (cine are posibilitatea, neapărat cumpărați-le online), dar le puteți găsi și în papetării. Ca alternativă, puteți folosi „furculițe” de lemn pentru fructe sau paiuri.

Un lucru important pe care am vrut să-l menționez este că aceste gustări ne salvează nu doar pe timp de vară, ci mai e și un remediu perfect atunci când copilul e isteric sau capricios (îl liniștește instant ideea de a savura o înghețată), dar mai e un remediu ideal atunci când copilul are febră, dureri în gât și chiar în perioada dentiției. Important este doar să scapi de convingerea precum că înghețata este un inamic al gâtului roșu sau că provoacă răceli 😉

Așa că, planifică-ți chiar mâine vizita la piață pentru cireșe dulci și aromate și umple-ți congelatorul cu înghețată, dar și cireșe ca atare.

Apropo, neapărat încearcă și înghețata pe băț din căpșuni, dar și din piersici (că deja a apărut pe piață).

Și începeți de pe acum să încurajați obiceiuri alimentare sănătoase la copii! Cu cât mai devreme, cu atât mai bine!

Înghețată din cireșe, spanac și iaurt

INGREDIENTE:

  • 200 gr iaurt (neîndulcit)
  • 2 căni cireșe
  • un pumn frunze de spanac
  • 1 banană bine coaptă
  • 1 linguriță semințe Chia
  • Miere – opțional

PREPARARE:

  1. Toate ingredientele (cu excepția Chia) se mixează în blender până capătă textură de piure. Se incorporează semințele Chia.
  2. Se toarnă compoziția în forme și se pune în congelator pentru 30-40 min, după care se introduc bețișoarele (tăiate în jumătate) și se mai lasă în congelator pentru alte 4 ore.

Sugestie: pentru a scoate înghețata din forme, treceți forma sub jetul de apă caldă pentru câteva secunde. Se păstrează în pungi zip câteva luni.

Nu rata următoarele articole pe blog – primește notificări direct în poșta ta electronică adăugând adresa ta de email aici și apasă butonul abonare. Am să fiu bucuroasă să te văd în vizită pe pagina mea de Facebook și Instagram.

S-ar putea să-ți prindă bine și alte articole:

Cu Drag, Natalia

9 thoughts on “Înghețată răcoritoare din cireșe și spanac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *