Top 6 cele mai citite postări pe blog în 2016

PENTRU MAMI

Bine v-am găsit în noul an!

În sfârșit a venit ziua când Dani a revenit la ore după vacanță, iar Adelina la grădiniță și am găsit timp liber și pentru necesitățile mele. Totuși, 20 de zile în care copiii stau practic „lipiți” de tine, aproape 24 de ore, nu ai cum să te concentrezi și să te odihnești. La care se mai adaugă multitudinea de sărbători, musafiri și plecări pe la rude… Așa că, în sfârșit mi-am făcut un latte și scriu articole ÎN LINIȘTE 🙂

Nu pot să cred că a trecut și 2016; lunile s-au scurs destul de repede. Asta o simt în special atunci când o văd pe aia mică cum a crescut și a evoluat.

Deși a fost un an nebun și dificil pentru mine (pe plan personal) și uneori îmi pierdeam inspirația printre gândurile mele nu întocmai optimiste, am reușit să revin la cursa mea de blogger datorită, în primul rând, vouă. A fost o adevărată terapie pentru mine! Am simțit nu odată printre rânduri încrederea pe care o aveți în pasiunea mea de blogging și vă mulțumesc că mi-ați fost alături și m-ați urmărit pe tot parcursul anului.

Aștept cu mari emoții să văd ce-mi rezervă 2017! Am mare încredere că va fi un an liniștit, plin de momente de suflet și articole frumoase. Mi-am stabilit câteva strategii noi ce vor aduce schimbări simțitoare în viața mea personală, dar și pe blog. Din moment ce Adelina va fi mai mult pe la grădiniță, mă voi putea dedica mai mult completării blogului cu articole noi, cu o frecvență mai mare, pentru a vă aduce un strop adițional de inspirație și motivație. Am în gând să vin cu mai multe postări cu jocuri și activități pentru fiecare lună, jocuri pentru petreceri, rețete gustoase care să conțină neapărat legume, dar și cu unele sfaturi și recomandări care ușurează viața părinților (evident, în baza propriei experiențe).

Totodată, sper mult să găsesc vreo ocazie să cunosc mai mulți cititori fideli ai blogului dincolo de ecran. Poate îmi vine vreo idee interesantă să vă pot aduna mai multe pentru discuții de suflet. Dacă cumva aveți deja vreo idee, aș fi tare bucuroasă s-o aud 😉

După cum e prima postare din 2017, am zis s-o fac un pic diferită. În baza raportului pentru 2016, am întocmit lista celor mai citite articole de pe blog în 2016 – 6 cele mai îndrăgite și căutate articole. Încep cu cele mai populare:

Topul celor mai citite postări pe blog în 2016

 1. Lămâie, ghimbir și miere {sirop natural pentru imunitate}

Acest articol a fost cel mai citit în 2016 și, evident, a fost cel mai căutat în perioada sezonului rece. Sper mult că mi-a reușit pe mulți dintre voi să conving că cel mai bun tratament pentru răceli este o imunitate puternică, iar acest sirop este o adevărată licoare pentru întărirea imunității și chiar pentru tratarea tusei. S-a întâmplat ca la sfărșit de an a intrat și în familia noastră virusul ăla agresiv (încă cred că era gripă) și, probabil, datorită consumului din abundență al acestui sirop am reușit să scap de îmbolnăvire, deși toți trei membri au fost afectați. Este chiar uimitor pentru mine, ținând cont că întotdeauna am fost extrem de vulnerabilă în fața virozelor aduse de copiii de la grădiniță și orice virus trecea prin mine. Și acum nu am purtat deloc mască. Deci am motive să cred în puterea acestei băuturi și vă mulțumesc că ați crezut și voi!

 2. Cum deosebim o viroză de gripă

Am pornit acest articol din dorința de a încerca cât de cât să calmez mulți părinți din cauza panicii create de media despre virusul AH1N1 la începutul lui 2016. Am cercetat foarte multe surse, evident, toate din pediatria americană (în care am foarte mare încredere, chiar dacă nu am acces direct la ea) și m-am liniștit și eu și am înțeles că deseori, se creează prea multă panică falsă în rândul părinților ceea ce ține de sănătatea copilului. Sper mult că am adus un pic de lumină măcar în câteva familii – atunci scopul meu e atins!

 3. Soluții pentru ameliorarea tusei la copii

Și pe al 3-lea loc se află un articol dedicat sănătății copilului. Deși nu am nici o tangență cu medicina, am început a studia foarte minuțios procesul fiziologic al tusei (atât de temut de foarte mulți părinți) atunci când ne-am ciocnit cu o problemă terifiantă pentru noi, la primul copil – laringo-traheita, care a durat 4 ani. Oh, am cunoscut atâtea feluri de tuse, deja le puteam face definiție după sunet 🙂 Și am învățat cum să gestionez tusele la copii din propria experiență. Și sper mult ca și în continuare această postare să inhibe cât mai mult dorința (condusă de panică și dezinformare) de a trata tusele la copii prin intermediul antibioticelor și a listei lungi de medicamente inutile.

 4. 16 tradiții frumoase de ziua copilului tău

Această postare este una din preferatele mele, anume pentru motivul că am testat aproape toate ideile de ziua fiului meu și am scris acest articol fiind încă sub impresiile plăcute din organizarea zilei lui de naștere. Anul curent, Adelina fiind deja mai mare, va avea parte și ea de multe surprize și abia aștept ziua ei (neapărat am să vin cu detalii).

 5. Vacanță de familie pe insula Thassos

Este postarea mea preferată, din simplu motiv că ADOR Grecia și îmi place foarte mult să redau impresiile mele de călătorie! Am vizitat-o deja de 4 ori și de fiecare dată mă surprinde plăcut. Sunt foarte curioasă să cunosc câte familii au decis să meargă în Grecia cu copiii după această postare și dacă mi-a reușit să conving măcar câteva persoane că Grecia este o destinație perfectă pentru copii, chiar dacă nu are hotele Ultra-All-Inclusive.

 6. Terci de ovăz la cuptor

Din rețetele postate în 2016, aceasta a prins cea mai mare popularitate. Probabil din motiv că este o alternativă muuuult mai delicioasă decât banalul terci pe lapte, pe care mulți copii nu-l mai suportă. Ovăzul chiar trebuie să fie prezent cât mai des în alimentația copiilor.

Vă mulțumesc încă o dată pentru faptul că urmăriți blogul {Planeta Mami}! Să știți că sunt foarte bucuroasă să citesc comentariile și mesajele voastre, dar mai ales atunci când am ocazia să vă cunosc dincolo de ecran. Am încă foarte multe proiecte și idei interesante pe care urmează să vi le împărtășesc anul acesta (chiar n-am răbdare).

Așa că, nu uitați să vă abonați la newsletter pentru a primi notificări despre articole noi. Totodată, nu ezitați să dați Like paginii de Facebook sau să mă urmăriți pe Instagram, acolo unde vin cu mai multe detalii din viața noastră de familie.

Să aveți parte de un an nou {2017} formidabil!

Apropo, ce subiecte v-ar interesa să vedeți mai mult pe blog? Aș fi încântată dacă îmi ziceți, aici în comentarii.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *