Înghețată pe băț cu căpșuni și iaurt

BUCĂTĂRIA COPIILOR

Nu ai nevoie de mașină specială pentru a face înghețată sănătoasă și deliciosă. Încearcă „popsicles” – înghețată din căpșuni și iaurt pentru a vă răcori pe tot parcursul verii.

Mini desert racoritor
În sfârșit au apărut căpșunile târzii, iar acestea sunt mult mai savuroase decât primele. Deși sunt mărunte, sunt foarte dulci și atât de aromate, de parcă sunt frăguțe. Și, după cum acest sort va fi disponibil până la primele înghețuri, nu ezit să le „conservez”.

O parte le-am congelat, iar din restul căpșunilor am făcut înghețată pe băț. E o alternativă sănătoasă la înghețata din comerț, este foarte delicioasă și răcoritoare!

Și, după cum temperaturile se mențin la cote înalte, acesta este un desert perfect, care poate fi consumat fără limite, de la mic la mare.

Înghețata pe băț (sau popsicles) se prepară foarte simplu și chiar copiii mai mici pot participa la prepararea acesteia, desigur, cu un pic ajutor din partea ta.

Cu siguranță copiii vor fi entuziasmați pe parcursul procesului de „fabricare a înghețatei” pentru că urmează să savureze propriul desert. Mărimea acestui desert mic este perfectă pentru mănuțele și stomăcelele copiilor.

Copiii mei pur și simplu o adoră!

Recunosc că și pentru noi, adulții, este un răsfăț în serile călduroase.

Deja am pregătit diverse combinații de fructe și le-am ambalat în pungi Zip, pentru că intuiesc că temperaturile văratice se vor menține până la mijloc de toamnă.

Mini desert racoritor
Dacă copilul tău iubește înghețata (de altfel, plină de conservanți) și nu prea acceptă iaurtul sub nici o formă, servește-l cu o altfel de „înghețată” care are o formulă sănătoasă, pentru a suplini necesitatea de calciu, atât de necesar pentru organismul în creștere.

Totodată, această înghețată este potrivită chiar și copiilor sub 1 an și poate fi un remediu delicios atunci când trec prin perioada dentiției. Noi mai folosim înghețata atunci când copii au febră sau gâtul inflamat.

Înghețata conține doar două ingrediente: iaurt și căpșuni.

Firește, poți să pui în joc creativitatea și să creezi diverse combinații din fructe și, de ce nu, poți să incluzi și câteva frunze de spanac pentru a o face mai nutritivă (vezi rețeta înghețatei din cireșe și spanac).

Nu e nevoie de adăugat zahăr sau miere pentru că vor ieși destul de dulci. Însă, dacă copilul tău e obișnuit cu înghețată dulce, ai putea să adaugi banane sau miere.

Partea bună a acestei rețete este că nu e nevoie de forme speciale sau utilaj pentru a le prepara, ci doar de o tavă pentru cuburi de gheață (fie de plastic sau din silicon) sau chiar păhăruțe de plastic mici și niște bețișoare de lemn.

Mai simplu decât atât nici nu există!

Mini desert racoritor
Dacă, deocamdată, nu ești pregătită moral să oferi un desert rece bebelușului tău, poți să-i pregătești acum cu perspectiva de a le servi acest desert sub formă topită, atunci când nu va mai fi sezonul căpșunilor.

Astfel, nu va apărea tentația de a cumpăra iaurturile comerciale îndulcite, care știm că și acestea sunt bogate în conservanți.

Rețeta: Înghețată pe băț cu căpșuni și iaurt

INGREDIENTE:

  • 500 gr căpșuni
  • 1-1,5 căni de iaurt natural sau grecesc, ori smântână grasă
  • 1-2 linguri miere 

PREPARARE:

Toate ingredientele se pasează în blender. Toarnă compoziția într-o carafă sau ceainic mic (pentru a ușura procesul) și umple formele pentru înghețată sau cele pentru gheață (pentru a face mini-înghețate). Înserează bețișoarele (rupte în jumătate) și lasă compoziția în congelator pentru cel puțin 4-5 ore înainte de a servi. Le poți servi imediat sau păstrează-le într-o pungă pentru congelator. 

Mini desert racoritor

Nu rata următoarele articole pe blog – primește notificări direct în poșta ta electronică adăugând adresa ta de email aici și apasă butonul abonare. Am să fiu bucuroasă să te văd în vizită pe pagina mea de Facebook și Instagram.

S-ar putea să-ți placă și alte articole relevante:

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *